Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pedofilní kauza: Zabila své děti, pak se podřezala

Autor: INT, oj - 
20. května 2010
22:16

Britka Lianne Smith (43), která na začátku týdne udusila své dvě děti Rebeccu (†5) a Daniela († 11 měsíců) igelitovým pytlem, se pokusila zabít. Tragédii předcházela skutečnost, že zatkli jejího manžela - dlouho hledaného pedofila.

Ve čtvrtek se objevila Lianne v doprovodu policistů a přesto, že se skrývala pod žlutou bundou, bylo jasně vidět její ovázané zápěstí a přímo to tak potvrdilo zprávy, že si pokusila vzít vlastní život.

Lianne: Nikdy jsem o manželovi nepochybovala

Po dopadení manžela Martina Smithe, dala zoufalá matka novinářům interview. „Nevím jak to teď všechno zvládnu,“ vzlykala. „Ani jednou jsem o Martinovi nepochybovala. Kdybych nevěřila, že je nevinný, vztah bych hned ukončila,“ tvrdila ještě před několika dny. Jak se ale mohla situace takhle vyhrotit nikdo zatím přesně neví. Každopádně musela být Lianne zcela na konci sil.

Španělská policie odvádí ženu ze stanice, kde se k otřesnému činu doznala. Španělská policie odvádí ženu ze stanice, kde se k otřesnému činu doznala. | Isifa.com, EPA

Proč zavraždila vlastní děti?

Jedna z příčin mohl být strach, že její děti budou svěřeny do ústavní péče, což už jednou hrozilo její dceři. Další možností je, že neunesla výčitky svědomí. Domnívala se, že přispěla k dopadení svého manžela. Před několika týdny totiž někdo vykradl jejich byt v Barceloně, kde se prý ukrýval i Martin Smith. Lianne to oznámila policii. „Možná si nějak dali jedna a jedna dohromady,“ plakala.

Když byl Smith vydán do Británie, kde čelí 13 obviněním z pedofílie, včetně jednoho znásilnění mladé dívky, propadla žena zoufalství. V sobotu se ubytovala v hotelu Miramar na pobřeží Costa Brava. Právě v něm, v pokoji 101, byly v úterý nalezeny její děti. Policie přivolala z recepce sama Smithová. Nejdříve sice tvrdila, že neví jak její děti zemřely, ale podle španělských zdrojů se nakonec ke všemu přiznala.

darina1 ( 20. května 2013 06:07 )

Tak se tady vošukejte

sluppi ( 24. května 2010 17:52 )

A ty běž na ministerstvo, pro samou chytrost.

sluppi ( 24. května 2010 17:51 )

jo, to máš recht

sluppi ( 24. května 2010 17:50 )

Proč bych si to měla hledat, když mi prostě nechutná. Vy jste fakt pakárny vymaštěný. Ty si dej v. ole červenou řepu, já si dám pěkně pořádný kus masa.

bjutifl ( 21. května 2010 23:04 )

Pozděěěěěěěěěěěěěě!

Zobrazit celou diskusi