Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za ubodání milenců hrozí muži doživotí!

Obžalovanému hrozí za vraždu doživotí
Obžalovanému hrozí za vraždu doživotí  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
1. června 2010
13:01

Brutální vraždu mileneckého páru vientmanské národnosti řeší brněnský krajský soud. Pachateli hrozí doživotí. Třiačtyřicetiletý občan Mongolska Erdenebat D. však vinu popírá.

Zločin se stal loni v říjnu v herně v Brně v ulici Cejl. Muž utržil 31 a jeho partnerka sedm bodných ran. Motiv činu zůstává nejasný. Přímé důkazy chybí. Proces bude v nadcházejících dnech pokračovat.

Cizinci hrozí za dvojnásobnou vraždu výjimečný trest, tedy až doživotí. Přiznal, že v herně den před vraždou byl, pak ale odjel a odcestoval prý na Hodonínsko, kde měl zaměstnání.

Vraždu oznámil policii Vietnamec Trong D., který hernu často navštěvoval a občas v ní vypomáhal jako číšník. Když se přátelům, zaměstnaným v podniku, nemohl dovolat, jel je navštívit. Nemohl se dostat dovnitř. Rozbil dveře. Uvnitř zahlédl mrtvé a přivolal policii. Podezřelý byl následně zatčen.

Vrah dvojici neokradl

Z důkazů, které byly dosud soudu předloženy, nevyplývá, že by dvojice Vietnamců byla po vraždě oloupena. Svědek sice podezřelého v herně den před činem viděl, ale Mongol nebyl s obsluhou v žádné při. Usvědčují jej patrnbě stopy zajištěné v herně.

Motiv činu zůstává nejasný. Bezprostředně po činu se hovořilo o tom, že dvojnásobná vražda je výsledkem války vietnamských gangů. Předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter to ale důrazně odmítl. Uvedl, že čin měl patrně loupežný motiv.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání