Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za vraždu Rozárky (†2) 15 let vězení

Autor: Vlaďka Hradská - 
26. května 2010
02:05

S kamennou tváří vyslechl Marek N. (35) rozsudek krajského soudu. Ten ho poslal na 15 let do vězení s ostrahou za to, že zavraždil dcerku své přítelkyně. Vysoký trest dostal za to, že Rozárce (†2) připravil před smrtí kruté chvíle, při kterých velmi trpěla.

Od výjimečného trestu ho zachránilo jen to, že měl podle znalců v době útoku na dítě snížené rozpoznávací schopnosti. Rozárce se stala osudnou noc, kdy ji žárlivý muž hlídal sám na chatě, zatímco její matka byla s přítelkyní v restauraci.

K Rozárce se choval jako tyran

Jaké hrůzy musela dívenka prožít, se zřejmě nikdo nedoví. Muž k ní záchranáře přivolal až k ránu. Ti našli holčičku plnou modřin a zhmožděnin, silně podchlazenou a v hlubokém bezvědomí. Nezachránily ji ani dvě operace, zemřela na silné krvácení do mozku. Obžalovaný se k bití dítěte nepřiznal. Zdravotníkům a policii tvrdil, že holčička upadla ve sprše. Před soudem pak přidal verzi, že spadla i ze schodů.

„Dopustil se brutálního útoku proti dvouletému dítěti, což je zvlášť zavrženíhodné a odpudivé jednání,“ řekl soudce. Před soudem vyšlo najevo, že muž se o dívence vyjadřoval jako o debilovi. Nutil ji dlouhé hodiny přenášet bedničky na ovoce z jednoho konce zahrady na druhý. Potvrdilo to několik svědků.

„Zpočátku jsem mu věřila, že spadla. Ale když se ukázalo, jaká zranění měla, už ne. Musel to být on. Nikdo jiný v chatě nebyl,“ řekla při prvním líčení matka Rozárky. Obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

poklop300 ( 19. srpna 2013 09:17 )

arew ( 26. května 2010 17:45 )

anasyi ( 26. května 2010 11:23 )

mno,ja si myslim,ze tam uz asi nebylo davno neco v poradku,ze jemu Rozarka neprirostla k srdci od zacatku jejich vztahu.On bude sedet,mozna ze ho za dobre chovani pusti driv,no a matka?Ta at spituje svedomi

kumi ( 26. května 2010 08:57 )

JJ TAKY SI MYSLÍM

anncz ( 26. května 2010 08:36 )

Přesně! Matka je bez viny?! O tom silně pochybuju!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání