Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Proč špičkový lékař skočil do Macochy? Splácel dům za 8 milionů

Autor: Gabriela Peringerová - 
20. srpna 2012
16:17

O vynikajícího lékaře přišli pacienti z Fakultní nemocnice u svaté Anny. Špičkový urolog Arne Rovný (†46) spáchal sebevraždu. Z horního můstku se vrhl do propasti Macocha.

„Pracovník Punkevních jeskyní v Moravském krasu na dně propasti Macocha našel tělo bez známek života,“ potvrdila policejní mluvčí Alice Navrátilová.

Na nemocnici u svaté Anny visí černý prapor. Arne Rovný byl primářem urologického oddělení. Jeho jménem se nemocnice chlubila, vyučoval i na lékařské fakultě. „Je to citlivá záležitost a nemocnice k ní nebude vydávat žádné stanovisko,“ řekla Blesku mluvčí Šárka Urbánková.

V nemocnici se spekuluje o tom, co za sebevraždou stojí. Lékař si před dvěma roky pořídil v okrajové části Brna dům za osm milionů korun, mohl mít tedy dluhy. Měl spokojené manželství a tři děti. Dopis na rozloučenou nezanechal. „Pravděpodobně měl skryté psychické a zdravotní problémy,“ řekl Blesku zdroj z nemocnice.

Macocha – náruč sebevrahů

V propasti Macocha od počátku 30. let spáchalo sebevraždu více než 70 lidí. Sebevrazi se vrhají do propasti obvykle z Horního můstku.