Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kněz se upálil na hřbitově: Podezřívali ho z pedofilie

Polský kněz se upálil na hřbitově, protože byl podezřelý z pedofilie
Polský kněz se upálil na hřbitově, protože byl podezřelý z pedofilie  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
10. srpna 2012
17:32

Černé svědomí, nebo strach z ostudy? Polský kněz, který byl podezřelý ze zneužívání malých chlapců, se upálil na hřbitově u hrobu svých rodičů.

Polský kněz podezřelý z pedofilie se upálil na hřbitově v městečku Lopiennik Nadrzeczny. Ostatky muže ležely vedle hrobu jeho rodičů a babičky. "Jde na 99 procent o tělo duchovního," řekl Miroslaw Buczek, zástupce šéfa prokuratury v Zamości.

Před několika dny kněze zadržela policie. Prokuratura ho obvinila ze sexuálního zneužití dvou chlapců, kterého se údajně dopustil před deseti lety. Jednoho 13letého hocha duchovní prý osahával, druhého údajně zneužil při výletu do jedné tatranské vísky.

Prokuratura v Lublinu žádala, aby kněz byl na tři měsíce umístěn do vazby, soud s tím ale nesouhlasil a místo toho duchovnímu nařídil, že se musí hlásit na policii, nesmí opouštět místo bydliště a přibližovat se ke svým údajným obětem. "Po návratu domů kněz vůbec nevycházel. Myslíme si, že se styděl za to, že ho zadržela policie," řekla gazetě.pl jedna z obyvatelek Lopiennika Nadrzeczného.

Farníci kněze brání. "Všechna obvinění jsou pomluvy a lži. Jsou namířené proti němu i proti církvi," tvrdí jedna z věřících, podle níž byl místní kněz nevinný.

Nicméně kněz byl obviněn i z toho, že v letech 2004 až 2005 během pobytu v Bavorsku třikrát sexuálně obtěžoval jedenáctiletého ministranta.

anka ( 11. srpna 2012 17:12 )

jikar ( 11. srpna 2012 11:09 )

SOUHLAS!

vialli ( 11. srpna 2012 10:41 )

Zvrhlí kněží nereprezentují celou církev. Kromě toho není jasné, zda se tohoto činu vůbec dopustil, když neproběhl soud. Nesuďte, abyste nebyli souzeni.

zelena.karkulka ( 10. srpna 2012 20:39 )

pokud je pedofil,tak ho asi dospělá manželka moc rajcovat nebude

max898 ( 10. srpna 2012 20:12 )

Radši si budou dělat dobře na malých dětech než aby povolili knězům manželství. Budou tady hrát komedii jak jsou svatí a neposkvrňení a tolik lidí jim to žere. To jsou vážně ovce.

Zobrazit celou diskusi