Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šluknovsko: Peníze na jídlo končí v hernách, na ulicích jsou opilé děti

Policisté v Rumburku a dalších městech na severu Čech jsou stále v ulicích, kontrolují také herny a bary
Policisté v Rumburku a dalších městech na severu Čech jsou stále v ulicích, kontrolují také herny a bary  (Autor: Libor Jakubec)
Autor: Ondřej Čermák, mivrk - 
5. října 2011
06:00

Dostali od státu peníze na jídlo a klidně je naházeli do hracích automatů. Řeč je o 14 příživnících, kteří uvízli v síti úřednické razie v hernách a restauracích na Šluknovsku. Většina z přistižených totiž dlouhodobě přežívá na sociálních dávkách. Dalším nemilým překvapením bylo zadržení několika opilých dětí.

Sociální pracovnice prošly v doprovodu policistů a strážníků desítky heren ve Šluknově, Jiříkově a především v Rumburku. Celkem v nich zkontrolovaly 150 lidí. V hernách nad automaty a se sklenicemi alkoholu v ruce pak úřednice nachytaly čtrnáct lidí, kterým pravidelně vyplácejí sociální dávky. Číslo to nejspíš nebude konečné, další hříšníky zřejmě odhalí porovnáním údajů kontrolovaných s databází sociálního odboru.

Případy se bude zabývat přestupková komise

Přistižení budou nyní zřejmě místo peněz dostávat stravenky. „Mezi kontrolovanými bylo i několik dětí. Čtyři z nich byly pod vlivem alkoholu, dvěma nebylo dokonce ještě ani dvanáct let. Těmito případy se bude zabývat přestupková komise a sociální odbor,“ řekla mluvčí rumburské radnice Gabriela Doušová.

Posledním úlovkem úřednic byla matka (23) čtyřleté holčičky. Ženu našli postávat na ulici. Úřednicím tvrdila, že dcerku hlídá sousedka. Ukázalo se však, že žena lže, holčička byla doma sama. O jejím dalším osudu bude nyní muset rozhodnout soud. Ten už totiž matce před časem pro špatnou péči odebral ročního syna. Žena je nyní opět těhotná!