Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý politik se na Romy vybavil helmou a dřevěnými násadami

Vyzbrojen tyčemi, s hasičskou helmou na hlavě, se Srkal vydal podruhé na ubytovnu
Vyzbrojen tyčemi, s hasičskou helmou na hlavě, se Srkal vydal podruhé na ubytovnu  (Autor: Foto pro Blesk – MP Louny)
Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová - 
27. září 2011
14:33

Nikoli oběť, ale útočník je podle policistů Petr Srkal (47), předseda lounské organizace Severočeši.cz., kterého, podle jeho slov napřed okradli a pak surově zbili Romové z tamní ubytovny. Městští policisté tu noc zasahovali na ubytovně dvakrát.

Poprvé tam našli Srkala ležícího v krvi krátce po půlnoci. Podle jednoho z ubytovaných Slováků (41) chtěl Srkal dovnitř s tím, že si jde pro ukradené kolo a mobil. Rozbil přitom skleněnou výplň dveří a Slováka napadl. Ten se začal bránit a udeřil jej také. Podle zástupce ředitele městské policie Miloslava Malého si pak Srkala převzali záchranáři.

Před šestou hodinou ranní se však Srkal do ubytovny vrátil. Byl oblečen do hasičské uniformy, na hlavě měl přilbu a vyzbrojen byl dvěma dřevěnými násadami. „Tloukl jimi do dveří jednotlivých pokojů a vykřikoval hrubé a vulgární urážky,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Sám Srkal řekl, že na Romy křičel, aby vstali a šli do práce.

Policisté Srkala, který byl notně opilý, obvinili z výtržnictví. Jak to bylo s jeho mobilem, není stále jasné. „Když jsem procházel kolem ubytovny, telefonoval jsem. V tu chvíli jsem dostal ránu od Roma, který stál za stromem. Mobil mi vypadl z ruky. Než jsem se sehnul, stačila ho sebrat cikánka a utekla s ním na ubytovnu,“ popsal Srkal. Policie se tím ale nezabývá. Žádnou krádež mobilu totiž dodnes nenahlásil. „Oznámil pouze krádež kola,“ potvrdila policejní mluvčí.

clarocesi ( 31. října 2011 18:55 )

Cituji ze zbrojního průkazu kategorie F:k ochraně života , zdraví nebo majetku.

karel128 ( 29. září 2011 12:13 )

e.44-co se divíš?,když mojekniha a anka jsou cikorky..! ,a dát si cikorka nick mojekniha,když v životě žádnou nepřečetla,..je dost velká drzost..!!

celfrd ( 28. září 2011 01:49 )

S ohledem na obsah a interpunkci bych si xlm tipnul na PhD s náběhem na profesuru, je to tak?

e.44 ( 27. září 2011 22:58 )

e.44 ( 27. září 2011 22:56 )

To jí nevysvětlíš. Ona je naprogramovaná na hraní si na hodnou a na rejpání do těch "zlejch". Ovšem když jí chvíli čteš, zjistíš, že je to mrcha jaké hned tak někde rovno neni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání