Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na úřad vlády vylezl muž, protestoval proti její nečinnosti

Policie odvádí muže, který vylezl na budovu Strakovy akademie
Policie odvádí muže, který vylezl na budovu Strakovy akademie  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, šim - 
27. září 2011
14:03

Na budovu Strakovy akademie, kde sídlí vláda, vyšplhal krátce po poledni zatím neznámý muž. Policie ho po zhruba hodině přesvědčila, aby slezl. Na budovu vylezl na protest proti nečinnosti vlády.

"Na místě byla policie, hasiči i policejní vyjednavač," řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Podle serveru tn.cz mohlo jít o pokus o sebevraždu, mluvčí však tuto hypotézu nepotvrdila.

Když se muž dostal dolů, policie ho zadržela odvezla k výslechu. Podle mluvčího vlády Jana Osúcha se jedná o notorického stěžovatele, který vládu a jiné státní úřady zahrnuje stížnostmi a urážkami.

Úřad vlády v minulosti kvůli aktivistům Greenpeace, kteří na budovy vylezli s transparenty, posílil ostrahu areálu. Nedávno se nicméně aktivisté dostali do zahrady od Vltavy. Kvůli bezpečnosti úřad ve spolupráci s policií uvažoval o omezení dopravy v přilehlé ulici, žádná výrazná opatření ale nebyla zavedena. Na střeše pouze v době zasedání vlády hlídá ostraha navíc a na chodníku stojí policejní vozy.

gevi ( 27. září 2011 21:03 )

Ale houby. Pokud vás někdo doslova otravuje desítkami stížností, nadávek a urážek, házíte jeho "díla" automaticky do koše. Udělal byste to vy a dělá to tak i vláda. Hned první uředníček, který třídí poštu tyhle urážky a notorické stížnosti vyřazuje, takže sama vláda to vůbec nedostane. Jistě někoho takového taky znáte, věčný kvarulant, který vás zahrne neustálým nadáváním na všechno kolem. Já takovým lidem řeknu promiň, ale strašně spěchám.

qqqq ( 27. září 2011 17:29 )

Určitě to byl chuligán podporovaný západem . Těm debilům ty moresy zůstaly z dovby větší totality jako je dnes. Tisk je dobře kopíruje. Zkreslovat překrucovat lhát . Pak máte licenci na i vydávání dětského porna.

siroky11 ( 27. září 2011 16:34 )

No to je správný borec!!! cit: Podle mluvčího vlády Jana Osúcha se jedná o notorického stěžovatele, který vládu a jiné státní úřady zahrnuje stížnostmi a urážkami" Notorický stěžovatel , tzn. že NUTÍ ty líné darebáky za naše peníze, pracovat? Takového člověka si vážím!

endynka47 ( 27. září 2011 16:19 )

endynka47 ( 27. září 2011 16:18 )

 jejda to je nadělanej škody,mohl být už pokoj

Zobrazit celou diskusi