Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Romové napadli muže, rozbili mu zubní protézu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Pavel Čempěl)
Autor: Slávka Červená - 
26. září 2011
15:20

Dva Romové (30, 36) brutálně napadli v Břestku na Slovácku muže (55). Bili ho pěstmi do hlavy. Chtěli po něm litr slivovice. Při útoku ho připravili o zubní protézy! Soud nyní zvažuje jejich vazbu.

K útoku došlo jen den poté, co ve stejné obci maskovaní lupiči v noci přepadli stařenku (92) a chtěli z ní vymlátit, kde má peníze. Nebohou paní zbili pěstmi k nepoznání. Incident se odehrál minulý týden. Dvojice začala s mužem řešit dřívější spor o dvoukolový vozík. Začali ho rovněž pěstmi mlátit a chtěli slivovici.  „Zkus nám to nedat,“ křičeli.

Bitý muž jim pod nátlakem slíbil litr pálenky. I přes jeho výslovný zákaz s ním jeden z dvojice šel až do domu. „Muž utrpěl podlitiny a přišel o zubní protézy. Horní část při útoku ztratil úplně, dolní mu zlomili. Po incidentu se vydal do Buchlovic na policejní oddělení, kde vše oznámil,“ sdělil mluvčí policie Aleš Mergental. Policisté neurvalce zadrželi. Byli obviněni  z vydírání, výtržnictví a starší z nich i za porušování domovní svobody. Hrozí jim čtyřleté vězení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání