Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Lékařská elita se baví za miliony!

Lékaře v roušce neuvidíme, na ples se hodí do gala
Lékaře v roušce neuvidíme, na ples se hodí do gala  (Autor: archiv)
Autor: ot, evakk - 
28. ledna 2011
18:35

Titanic českého zdravotnictví se potápí, ale doktoři si žehlí fraky a chystají se tančit v luxusu. Lékařští odboráři, kteří kvůli platům vydírají stát a hrozí odchodem z nemocnic, si na zítra nechali v Paláci Žofín v Praze uspořádat přepychový ples!

Módní přehlídka vyhlášené návrhářky Natali Ruden, jejíž modely už předváděly třeba Tereza Maxová či Adriana Sklenaříková. Moderátor večera Petr Rychlý, zpěváci Peter Nagy a Bára Basiková. Vše v honosných sálech novorenesančního paláce. „Taková akce přijde tak na dva miliony,“ odhadl Jan Hájek, který podobné akce pořádá. Málo peněz, kolotoč služeb nebo starost, co po jejich odchodu bude například s dětmi na oddělení předčasně narozených? Kdepak, lékaři jdou tančit...!

Na jednu stranu si stěžují, že jsou placeni hůř než automechanici, na druhou stranu zítra pořádají na pražském Žofíně honosný ples. Lékařský odborový klub si měsíc před hrozícím odchodem čtyř tisíc doktorů bude dopřávat. Blesk zjišťoval, kolik taková legrace stojí.

Pronájem Žofína: asi 400 tisíc Kč

Celý palác, do kterého se při plese pohodlně vejde 600 až 700 hostí, vyjde zhruba na 400 tisíc korun. „Pokud by uzavřeli smlouvu na víc let, může to být o něco méně,“ uvedl Jan Hájek z agentury, která podobné akce pořádá.

Účinkující celebrity: asi 160 tisíc

Pozvánka na ples láká na známé tváře. Herec Petr Rychlý bere podle lidí z branže za moderování večera kolem 50 tisíc. Zpěváci Bára Basiková a Peter Nagy přijdou dohromady odhadem na 110 tisíc.

Další vystoupení: asi 150 tisíc

Diskotéka Miloše Skalky, orchestr RK Band a ukázky jednoho z nejlepších českých tanečních párů, další předtančení a kapela… Celkem kolem 150 tisíc korun.

Občerstvení: asi 750 tisíc

Na podobných akcích to je většinou tisícovka na osobu. Nad rámec toho se ale obvykle počítá s rezervou na další nápoje. V součtu to bude zhruba tři čtvrtě milionu.

Další náklady: asi 500 tisíc

Na programu bude i přehlídka modelů vyhlášené návrhářky Natali Ruden, většinou na podobných akcích nechybí hostesky. Něco stojí dekorace, programy a další drobnosti. Ples si navíc lékaři nepořádají sami, ale najali agenturu. „Celkem taková akce přijde tak na dva miliony,“ řekl Hájek. Není divu, že lístky jsou už pár týdnů beznadějně vyprodány.

axool ( 29. ledna 2011 11:36 )

Pošlete Valentýnskou pohlednici své milé/milému, své manželce/manželovi, nebo jinému Tobě velmi blízkému člověku emailem, přes Facebook, nebo jako SMSku. Excelentní design šablon, lehký postup odeslání valentinky, resp. SMSky z předvolených obrázkových témat a textů. Vepište do výchozí šablony své přání, přání, veršů a jméno a pošlete. Valentýnské pohlednice můžete využít jako jako blahopřání novomanžele ke sňatku, k výročí svatby, nebo jako projev své hluboké náklonnosti kdykoli na to máte chuť. V češtině!!! http://itunes.apple.com/us/app/valentines-day-cards/id413483944?mt=8&ls=1#

sova13 ( 29. ledna 2011 11:20 )

Tomu, že nejseš doktor moc nevěřim. Píšeš o jejich práci a platech stejně nepravdivě, jako oni

sova13 ( 29. ledna 2011 11:15 )

sova13 ( 29. ledna 2011 11:13 )

To máme teda zdravotnickou elitu . Jestli jsou všichni tak chytří, jako ty, tak už chápu, proč je naše zdravotnictví v pr.de.li. Jak si můžeš plést ustupující ekonomickou krizi, o které to vůbec neni, s krizí ve zdravotnictví, kterou má na svědomí právě současné celkové chování doktorů.Pokud bys třeba jenom částečně chápala o čem to všechno je, pochopila bys, co lidi právě na tom nesmyslně drahym doktorskym plese tak štve. A ani Blesk k tomu nepotřebujou.

bobina ( 29. ledna 2011 08:53 )

Bohužel,na český lid to zabírá neuvěřitelným způsobem,je to smutné.Zimní plesy jsou přeci normální záležitost a děly se a budou se dít v každé době,bez ohledu na to,zda je krize! Nic to přeci nevypovídá o tom,že by to bylo jen pro nějakou honoraci,plesy mají i hasiči,policajti,zdravotníci i ouřadové! Nakonec kdo chce jít,tak si to zaplatí. Na koncerty se také chodí a platí se za ně,tak o co tu jde???

Zobrazit celou diskusi