Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý politik doplatil na své jméno. Facebooku „nevoní“, smazal mu kampaň

Autor: Mii - 
25. září 2018
23:05

Žít s neobvyklým jménem je těžké a kandidovat do politiky ještě těžší. Naplno to pociťuje belgický kandidát v komunálních volbách Luc Anus, který se pyšní tak nestandardním jménem, že jeho kampaň Facebook smazal. Sociální síť si totiž myslela, že jde o něco sprostého, píše server Hln. Jakkoli je anus termín pro řitní otvor, mladý muž je na svoje jméno hrdy.

Luc Anus (26) chtěl Facebook použít k šíření své kampaně, cílí hlavně na mladé lidi a k tomu jsou sociální sítě nejlepší. Jenže krátce poté, co si svou stránku zaregistroval, mu ji Facebook smazal. Důvod? Stránka obsahovala slovo anus, které Facebook vyhodnotil jako nevhodné a prosté.

„Facebook prostě nepřijal mé pravé jméno,“ zmínil muž. V nadcházejících belgických komunálních volbách kandiduje za Socialistickou stranu v obci Lobbes ve Valonsku.

Přejmenovat se nikdy nechtěl

Lucova kandidatura byla dosud plná problémů. Ihned, jak se objevily první plakáty, se stal předmětem vtipů a posměšků, na sociálních sítích neustále kolují parodie týkající se jeho osoby. Zásah Facebooku byl tak jen poslední ze série komplikací, se kterými se kvůli jménu Anus musí potýkat.

Muž se nakonec rozhodl svoji stránku registrovat pod jménem Luc Anu, aby ji Facebook přijal. „Někteří lidé, které potkám, mi nevěří, že se tak skutečně jmenuji,“ zmínil Anus a dodal, že o přejmenování nikdy nepřemýšlel. Netoužil po tom ani během studií.

V tomto rozhodnutí ho mnoho lidí na Facebooku podpořilo. „Proč byste si měl měnit příjmení? Buďte na něj hrdý,“ psali někteří uživatelé. V celé Belgii žije podle místních úřadů jen 49 lidí se jménem Anus. Všichni se nachází ve francouzsky mluvícím regionu Valonsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi