Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vychovatelka s nožem útočila ve školce, nešetřila děti. Holčička je na tom zle

Autor: Darina Jíchová - 
21. září 2018
14:45

Ve školce v newyorské čtvrti Queens zaútočila zatím neznámá žena (52) kuchyňským nožem. Bodné a řezné rány utržilo pět lidí, včetně tří malých dětí, dvou děvčat a jednoho chlapce, oznámila agentura Reuters. Pachatelka byla zadržená, motiv jejího činu je zatím neznámý, zřejmě se jedná o jednu z vychovatelek.

Zatčení útočnice potvrdila newyorská policie. Věk obětí zatím není znám, jedno z dětí, malá holčička, je podle zdroje novinářů v kritickém stavu. Do nemocnice byli převezeni muž, zřejmě jeden z rodičů, a zaměstnankyně školky, jejich zranění ale nejsou vážná. Svědci z místa činu viděli odjíždět několik sanitek.

Lékaři oznámili, že nikdo z pobodaných není v ohrožení života. Ve stabilizovaném stavu je i dívka s nejzávažnějšími zraněními, podle zdrojů utržila hlubokou bodnou ránu do zad. Hospitalizované musely být také další čtyři děti, které utrpěly šok. V nemocnici zůstanou na pozorování.

Podívejte se na video z místa:

Policisté zatkli ženu, o které se domnívají, že má útok na svědomí.Podezřelá měla několik řezných ran na zápěstí, která si zřejmě způsobila sama, aby unikla pozornosti zasahujících strážníků.

Pachatelka se po příjezdu policie skryla ve sklepu budovy, zdroj blízký vyšetřovatelů uvedl, že zřejmě ve školce pracovala. V policejní vazbě byla převezená do nemocnice. 

Podle policie se jednalo o soukromou školku a jesle v oblasti Flushing, vyšetřovatelé mimo jiné prověřují i to, zda má vedení povolení ministerstva školství k provozu školky.

jarecka69 ( 21. září 2018 16:41 )

Ale ze je Queens cerno cerna ctrvt nejak zapomneli napsat!!!

petr11 ( 21. září 2018 15:02 )

 ....bóže můj, tam se jenom zabíjí

Zobrazit celou diskusi