Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič zabil čtyři cyklisty z USA a Evropy. K činu se přihlásil Islámský stát

Autor: ČTK, AKu - 
30. července 2018
22:57

Čtyři cyklisty z USA, Švýcarska a Nizozemska zabil v neděli v Tádžikistánu svým vozem řidič, který z místa činu ujel. V pondělí to oznámila místní tisková agentura Avesta. Policie nevylučuje terorismus a z odpovědnosti za čin obviňuje skupinu několika osob. Celkem pět členů skupiny policisté dopadli a zastřelili. K zodpovědnosti za čin se mezitím přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

 Incident, při němž byli další tři cyklisté zraněni, se stal v lokalitě Sebiston asi 80 kilometrů jihovýchodně od metropole Dušanbe. Řidičem osobního automobilu, který do skupiny cyklistů najel, byl podle tádžické agentury jednadvacetiletý Džafariddín Jusufov. Na cyklisty členové bandy zaútočili i noži, stav zraněných osob údajně není vážný.

 

Za informaci o útočnících byla vypsána vysoká peněžní odměna, napsala Avesta.

Auto policisté později našli nedaleko místa činu. Jednoho muže přitom zatkli, další dva, kteří kladli odpor, na místě zastřelili. Později byli dopadeni další tři členové skupiny, které policisté rovněž zlikvidovali, uvádí úřední zpráva. Zda byl mezi nimi řidič útočícího automobilu, není známo.

Tádžický ministr vnitra Ramazon Rahimzoda novinářům řekl, že incident policie vyšetřuje jako možnou dopravní nehodu, loupežnou vraždu nebo terorismus.

 

 

pupak_1 ( 31. července 2018 00:12 )

 Tak tomu nemůžu uvěřit. Přece vyznavači by nejmírumiluvnějšího náboženství v galaxii nikoho nemohli napadnour. To bude určitě ruská propaganda a fake news. A pokud snad ano, proč byli nelidsky zastřeleni? V civilizovaných zemích by stačila podmínka a tříměsíční integrační kurz, potom by ti chlapci byli v cajku... Ironie.

nick55 ( 30. července 2018 23:36 )

Se s nima nese.ou, na co čekat na nějaké soudy

Zobrazit celou diskusi