Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slováci kývli na Tuhého. Policejnímu šéfovi se otevřely velvyslanecké dveře

Autor: ČTK - 
19. září 2018
18:25

Slovensko formálně odsouhlasilo, aby se stal nynější český policejní prezident Tomáš Tuhý velvyslancem v Bratislavě. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz na základě vyjádření českého ministerstva zahraničí. Česká vláda schválila přesun Tuhého na post velvyslance letos v červnu. Post ale Tuhý zaujme zřejmě až po konci svého mandátu policejního prezidenta, který mu vyprší příští rok v dubnu.

„Pan Tuhý dostal agrément od slovenské strany,“ sdělila serveru mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. „Teď ho ještě čeká předvýjezdové zaškolení – jako každého velvyslance, který vyjíždí. Přesný termín jeho odjezdu tak ještě není stanoven,“ doplnila.

Tuhý již dříve v médiích uvedl, že neplánuje odejít z místa policejního prezidenta předčasně. Mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán nyní Aktuálně.cz řekl, že toto vyjádření Tuhého stále platí. „Obecně je to plně na něm, kdy se rozhodne vyjet. Já jsem od něj žádnou informaci v tomto směru nedostal,“ řekl serveru ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček (ČSSD).

Z postu české velvyslankyně na Slovensku odešla letos koncem dubna Livia Klausová, manželka bývalého prezidenta Václava Klause. Ambasádu dočasně vede jako chargé d'affaires Pavel Sladký, vedoucí politického a obchodně-ekonomického oddělení velvyslanectví.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krista2018 ( 19. září 2018 19:39 )

to jsou trafiky, prosím taky jednu

Zobrazit celou diskusi