Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zpověď Čecha, který jel po mostě v Janově, když se zřítil: Najednou byla tma a nebyla silnice

Autor: shp, Tomáš Koníček - 
14. srpna 2018
18:24

Měl obrovské štěstí při obrovském neštěstí. Český řidič kamionu Martin K. přežil pád mostu v Janově. Po tragédii, která stála život minimálně 35 lidí, skončil zraněný v nemocnici.

ONLINE PŘENOS O TRAGÉDII SLEDUJTE ZDE

Video  V Itálii se zřítil dálniční most: Nejméně 35 mrtvých  - Italská policie
Video se připravuje ...

Na dálnici A10 v Janově se zřítil asi stometrový úsek mostu před polednem. Z velké výšky 45 metrů spadlo přes 35 automobilů a několik kamionů. Jeden z nich patřil české společnosti SPED-IT. Za jeho volantem seděl řidič Martin, který se nyní podruhé narodil. O tom, co v Itálii prožil za drama, promluvil jednatel firmy Václav Zázvůrek, který je moc rád, že je Čech naživu.

Poslední polohu auta jsme měli v 11:26 a už jsme ho neviděli. Když jsme se dozvěděli, že v Janově spadl most, začali jsme hledat našeho řidiče s autem a našli ho podle fotek na Twitteru. Hned jsme to začali řešit s naším konzulátem v Itálii a rozeběhli jsme i přes naše italské partnery nemocnice a pak jsme za hodinu dostali zprávu, že to je skutečně náš řidič a že přežil,“ řekl Zázvůrek Blesk.cz.

„Mluvili jsme s řidičem, je šťastný, že přežil, má zlomený nos, zlomená čtyři žebra od bezpečnostního pásu, propíchnutou plíci a cítí se v pohodě. Je hrozně šťastnej, že žije,“ pokračuje jednatel. Martin Zázvůrkovi popsal, co si pamatuje a jak se cítí. „Jel a najednou byla tma a nebyla silnice. Myslel si, že to nepřežije,“ prohlásil. Společnost pak informovala Martinovy příbuzné, co se stalo.

Už jsme mluvili s rodinou a řekli jim o nehodě. Prý viděli zprávy, ale netušili, že tam je jejich blízký. Asi byli v šoku, ale já už v té chvíli věděl, že je mimo ohrožení, takže jsem jim to hned řekl, když jsem měl zprávy z nemocnice,“ uzavřel Zázvůrek s tím, že nyní SPED-IT bude přes pojišťovnu zařizovat transport do Česka. Martin není schopný leteckého transportu, ale toho po zemi ano.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

odol ( 14. srpna 2018 20:37 )

V živote som sa viac krát dostal do chúlostivých situácií ale nedá sa to asi porovnať s príbehom tohoto vodiča! Má môj obdiv a úctu a hlboko sa pred ním klaniam,želám mu skoré uzdravenie a kľud domova!! Mal veľké šťastie...

pekaaaros ( 14. srpna 2018 19:15 )

ty brďo, tak to si dobře dal. Ať se z toho dostane.

9Mahe ( 14. srpna 2018 18:49 )

To je dobrá zpráva. Přeji panu Martinovi brzké uzdravení.

egyptanka ( 14. srpna 2018 18:43 )

Jsem moc ráda že přežil. Přeji hladkou rekonvalescenci a brzký návrat do zaměstnání.

Zobrazit celou diskusi