Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozestavěný most se zřítil na ulici a zabil minimálně 19 lidí. Další jsou v nemocnici

Autor: ČTK - 
16. května 2018
06:37

Nejméně 19 lidí zabila dnes v Indii část konstrukce silničního mostu, který je teprve ve výstavbě. Mohutný železobetonový nosník se zřítil na frekventovanou ulici ve městě Varánasí a rozdrtil nejméně čtyři auta, motorku a autobus. S odvoláním na místní úřady o tom informovala média. V nemocnicích skončilo 12 zraněných lidí.

„Najednou se ozval rachot a během několika vteřin jsme viděli rozdrcená vozidla,“ řekl podle agentury AP jeden z očitých svědků. „Lidem trvalo aspoň minutu, než si uvědomili, co se vlastně stalo,“ dodal.

Většina obětí je ze zničených vozidel, řekl místní policejní důstojník. Přivolaní záchranáři vytáhli z trosek kromě mrtvých těl i tři živé lidi. Zatím se však záchranným týmům nepodařilo odstranit celou spadlou část mostu a panují obavy, že by počet obětí mohl ještě vzrůst. Indický list The Telegraph bez uvedení zdroje informace napsal, že zemřelo 25 lidí a 30 dalších se pohřešuje.

Premiér se modlí za zraněné

Úřady už přislíbily rodinám obětí vyplacení půl milionu rupií (158 tisíc korun) odškodného.

„Jsem velmi zarmoucen ztrátou životů kvůli pádu rozestavěného mostu ve Varánasí. Modlím se za zraněné, aby se brzy uzdravili,“ reagoval na tragédii v hinduistickém poutním městě premiér Naréndra Módí.

meverickx ( 16. května 2018 09:08 )

Ještě že Inženýři ,kteří k nám přichází z blízkého východu a z Afriky mají lepší školy a vzdělání

Zobrazit celou diskusi