Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Zničila jsem si život!“: Školačka Linda se po roce u ISIS setkala se svou matkou

Autor: csk - 
18. prosince 2017
05:01

Německá školačka Linda Wenzel ve svých teprve patnácti letech utekla z domova, aby se stala tzv. „nevěstou džihádu“. Před několika měsíci ji objevili a zajali iráčtí vojáci. Po více než roce se konečně setkala se svojí matkou a za měsíc půjde před soud. Hrozí jí trest smrti.

Dnes šestnáctiletá Linda se před více než rokem rozhodla utéct z rodného Německa a přidat se k islamistům. Zfalšovala matčin podpis a koupila si letenku do Istanbulu. Tam se setkala s Rakušanem čečenského původu, se kterým se seznámila přes internet.

Spolu se vydali do centra tzv. Islámského státu v Mosulu, kde se vzali. Rakušan byl posléze zabit v bojích a Linda zůstala mezi ostatními ženami, kde pracovala jako dozorkyně. Dohlížela s několika vybranými ženami, zdali ostatní ženy dodržují pravidla chování a oblékání podle pravidel stanovených islamisty. Pokud se „módním policistkám“ něco nezdálo, hříšnice zbičovaly.

Dnes se dušuje, že pro islamisty nebojovala a tvrdí: Nechápu, jak mě mohlo napadnout něco tak pitomého, jako přidat se k Islámskému státu.“ Iráčtí vojáci ji špinavou, zdrogovanou a zbědovanou našli v červenci v Mosulu. Nyní jí za spolčování s teroristy čeká soud v Bagdádu, protože Irák nemá s Německem podepsané smlouvy o vydávání německých občanů.

Irácký premiér Hairer Al-Abdadi v září prohlásil, že ji může čekat až trest smrti, ale vše teprve rozhodne soud. „Podívejte se, i teenageři jsou trestně odpovědní, zvlášť pokud jejich činy zahrnují zabíjení nevinných lidí a podobně,“ dodal.

V pátek německá televize odvysílala záběry plné emocí, kdy se Linda po více než roce poprvé setkala se svojí matkou. Po několika vteřinách upřených pohledů se na sebe obě usmály a mamince Katherin do očí vyhrkly slzy. Objala svou dceru a dala jí malý plyšový dárek k Vánocům. Dívka při setkání řekla matce, že si útěkem k teroristům zničila život.

Možnost dlouholetého vězení nebo dokonce trestu smrti zanechávají její rodinu v hrozných obavách. Tak moc si přeji, aby se k nám domů Linda vrátila živá a zdravá, jsem tu jen pro ni. Úřady přece musí zařídit, aby se mohla vrátit do Německa a zajistit jí tak spravedlivý rozsudek.“ Pokud se podaří návrat dívky do Evropy, hrozí jí za členství v teroristické organizaci až desetiletý trest.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vihor ( 26. ledna 2019 02:02 )

Tak to byly ještě divoké začátky Islámského státu, kdy německé dívky musely jezdit za svými vysněnými manželi kamsi do Iráku či Sýrie. Dnes už se Islámský stát poklidně rozvíjí na území dříve zvaném jako Německo za peníze z daní starousedlíků.

oliiiii3 ( 23. ledna 2018 17:52 )

At je maminka ráda kde je, ještě ji doma uřízne hlavu, za jediný rok vypadá jak Marfůška.

zvonik54 ( 18. prosince 2017 21:15 )

Ženská vždycky dělá zvraty ve svém životě kvůli svému chtíči vedoucí přes její rozkrok. Proto se stala nevěstou džihádu. Asi to nebylo podle jejích perverzních hrátek a představ, tak sebekriticky prohlásila, že si zničila život...

jerwo ( 18. prosince 2017 19:21 )

Popravit,nic jineho.

asijo ( 18. prosince 2017 18:13 )

zdenekk a tato krasavice,to by byla panečku dvojka.

Zobrazit celou diskusi