Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Školačku Lindu dopadli mezi hrdlořezy ISIS: Vycvičili z ní odstřelovačku

Autor: lm - 
19. července 2017
14:57

Teprve patnáctiletá školačka utekla od rodičů do náruče hrdlořezů z Islámského státu a stala se odstřelovačkou. Lindu Wenzel (16) zadrželi irácké bezpečnostní jednotky v Mosulu spolu s dalšími čtyřmi džihádistkami z Německa. Ženy se schovávaly v podzemním tunelu.

Irácké jednotky osvobozující Mosul dopadli a zatkli skupinu dvaceti lidí z celého světa, fungující jako samozvaná policie Islámského státu! Schovávali se v podzemních tunelech, které teroristé vybudovali, a kolem pasu měli výbušniny. Spolu s Lindou byly zadrženy i další čtyři Němky, jejichž jména nebyla zveřejněna.

Vojáci se nejdříve domnívali, že je dívka unesenou jezídkou, protože nerozuměla arabsky. Později se ale přišlo na to, že je to džihádistka, která v řadách ISIS fungovala jako odstřelovačka. Německé úřady sice oficiálně stále "pracují na identifikaci dívky", podle fotek je ale téměř naprosto jisté, že jde o hledanou německou školačku.

Linda Wenzel pochází z východoněmeckého města Pulsnitz. Dívka se zamilovala do muslima, se kterým se potkala přes internet a rozhodla se, že za ním uteče a vezme si ho za muže. Se zfalšovanou plnou mocí a doma ukradenými penězi se jí podařilo odletět do tureckého Istanbulu a odtud se nejspíš s dalšími džihádisty vydala na území Islámského státu.

„Byla jsem v šoku, moje dcera nikdy nic neukradla a nikdy mi nelhala. Jsem naprosto zničená tím, že jí očividně úplně vymyli mozek a přesvědčili ji, aby utekla a zatajila to přede mnou. Doufám, že ji ještě dokážeme dostat zpátky,“ prohlásila před rokem matka dívky Catherine.

Video: Emotivní rozhovor s matkou Čecha, který se chtěl dát k ISIS

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

oliiiii3 ( 19. července 2017 17:39 )

At si jí tam nechají, stejně by pozabila celé příbuzenstvo. Z téhle holky už nic dobrého nebude.Kolik lidí tam pozabila to nepísi.

Zobrazit celou diskusi