Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Školačka Linda utekla k hrdlořezům z ISIS: Takhle ji po roce našli v Mosulu

Autor: aba - 
18. července 2017
14:09

Školačka Linda Wenzel (16) utekla před rokem z domu. Bydlela v městečku u Drážďan a po radikalizaci na internetu se rozhodla přidat k ISIS. Teď ji po dobytí Mosulu našli v podzemních tunelech.

Dívka byla prý nešťastná, a tak se obrátila na chatovací místnosti na internetu, kde došlo k její radikalizaci. Na svůj facebookový profil začala občasně přidávat fotky, na kterých si zakrývala vlasy šátkem, a vše vyvrcholilo před rokem, kdy utekla.

Z Frankfurtu zamířila do Turecka a odtamtud pak do Sýrie, odkud ji propašovali až do Iráku. S už změněným jménem se jako Mariam přidala k bojovníkům Islámského státu.

Teď se z válkou zničeného Mosulu objevily fotky, které zachycují zajatce ISIS po prohrané bitvě o město. Mezi nimi je i dívka, která by mohla být ztracenou Lindou. Podle německého periodika Die Welt, které citovalo zdroje z tajných služeb, jde ale o jistotu. Oficiálně zatím úřady přiznaly jen to, že se zaměří na pořízené fotky a budou se snažit určit, zdali se jedná skutečně o Lindu Wenzel.

Dívka byla v Mosulu objevena v podzemních chodbách spolu s několika dalšími ženami, z nichž některé na sobě měly vesty s výbušninami a v rukou automatické  zbraně. Podle médií měly ženy pracovat pro tzv. policii Islámského státu. Pokud se dívčina identita potvrdí, čeká ji nejspíše stíhání. Tajné služby ji z důvodů jejích online styků s radikály sledovaly už v době, kdy byla ještě v Německu.

Matka Lindy doufá, že se jí její holčička ještě někdy vrátí. „Pořádně jí tam vymyli mozek. Doufám, že ji dokážeme ještě dostat zpátky,“ zoufá si. Mezi zadrženými ženami byly i ženy z Ruska, Kanady, Čečenska a Turecka. 

I jeden Čech se chtěl připojit k Islámskému státu, na rozhovor u soudu s jeho matkou se podívejte ve videu.

pepen ( 19. července 2017 12:52 )

Dobře jí tak...denně byla znásilňována!!!Nic dobrého ji nepřeji...krávě!!!Nedožije se 18...let!!!

oldedek ( 19. července 2017 11:28 )

Pane "Carmin" z které třídy ZŠ jste "višel" ?!? carmin: podstatné je že islámský terorismus je vytvořen vládou usa a nato , a jsou to žoldáci loutky USA , a do evropy je pouští politici eu

prycsnima ( 19. července 2017 09:57 )

 Zastřelit!Rodičům doživotí!

6010 ( 19. července 2017 08:27 )

Matka doufá, že jí vrátí zpátky? Zastřelit, nic jiného.Kráááááva.

sszorin ( 18. července 2017 22:38 )

Je to tiež vina jej rodiny a nemeckej spoločnosti. Pochádza z rozbitej rodiny, jej matka má kariéru a otec je neprítomný - pre dospievajúce deti je nutné aby im otec dal sebavedomie do života. Keď dievča prejavilo záujem o islám TAK JEJ MATKA KÚPILA KORÁN. Miesto toho si s ňou mala porozprávať čo ten islám vlastne je. Ďalšia vina padá na nepríčetnú nemeckú spoločnosť, kde vládne liberalizmus, multi-kulturalizmus [pomätenie multi-kulti] a láska k cudzím rasám, náboženstvám a kultúram. Linda má svoj vlastný podiel viny na masových vraždeniach islamistov, to jej nikto nezoberie.

Zobrazit celou diskusi