Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Linda (15) ukradla matce peníze a prchla do Sýrie: Vymyl jí mozek ISIS?

Autor: lm - 
18. července 2016
20:21

Zamilovala se do muslima, ukradla matce peníze a odjela za ním do Sýrie. Rodiče patnáctileté Lindy jsou strachy bez sebe, že se dívka dostala do spárů Islámského státu.

Patnáctiletá Linda Wenzelová z východoněmeckého Pulsnitzu se zamilovala do muslima, se kterým se potkala přes internet. Podle přátel se dívka ze spořádané rodiny posléze začala učit arabsky, studovat korán a oblékat se konzervativně. Nakonec se rozhodla, že za svým milým uteče.

Linda řekla matce Catherine, že přespí u svých přátel. Namísto toho ale zfalšovala plnou moc od matky a s pomocí jejích peněz a identifikačních údajů si zakoupila letenku do tureckého Istanbulu. Odsud se zřejmě vydala do Sýrie stejnou cestou, jakou absolvují evropští džihádisté.

Když matka přišla na to, že dívka utekla, už se nedalo nic dělat. „Byla jsem v šoku, moje dcera nikdy nic neukradla a nikdy mi nelhala. Jsem naprosto zničená tím, že jí očividně úplně vymyli mozek a přesvědčili ji, aby utekla a zatajila to přede mnou,“ zoufá si Catherine, která se obává, že se její dcera dostala do spárů ISIS. Nebylo by to ostatně poprvé, kdy islámští fanatici vymyli mozek mladým dívkám z Evropy a nalákali je k sobě. Policisté po Lindě vyhlásili mezinárodní pátrání, zatím ale nemají žádné stopy.

bizon_pepa ( 19. července 2016 12:05 )

Nejenom mozek ji vymyli. Cosi možná i vystříkali. Taky vám je líto carmin?

majojo ( 19. července 2016 02:27 )

Pokud se k paní matce vrátí, bude tato jen ráda, že dostane místo jednoho kousku dva.

Zobrazit celou diskusi