Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manžel jí slíbil dovolenou, namísto toho skončila v baště ISIS. Lauře se podařilo utéct

Autor: lm - 
13. července 2016
18:14

Těšila se na dovolenou, ale místo toho skončila v islamistickém pekle. Nizozemská rodačka Laura Angela Hansen (21) odjela s manželem na výlet na Blízký východ. Ten ale vymyslel ďábelský plán. Místo pomoci uprchlíkům ji zatáhl do bašty Islámského státu.

Laura Angela Hansen se narodila v nizozemském Haagu. Když jí bylo 17 let, konvertovala k islámu a přes muslimskou seznamku se potkala se svým budoucím manželem, který měl pákistánské kořeny. „Měli jsme mnoho problémů. Byl velmi agresivní a sousedé na nás často kvůli tomu (domácímu násilí) volali policii. Byla jsem těhotná, tak jsem se nechtěla rozvádět,“ popsala mladá muslimka serveru Kurdistan24.

Manžel jí minulý rok oznámil, že pojedou na dovolenou a budou pomáhat místním uprchlíkům. Laura ale neměla ani sebemenší ponětí, co doopravdy chystá. „Nechtěla jsem jet do Sýrie, on mě donutil,“ popsala. Laura se tak loni v září dostala do syrské Rakky, která platí za baštu ISIS. „Strčili mě do domu, který hlídali bojovníci. Muži s dlouhými vousy a zbraněmi,“ popsala. Posléze ji převezli do Mosulu, který je rovněž pod nadvládou ISIS. Život v obou městech byl naprostý horor a ona se odsud pokoušela každý den utéct.

Nakonec se jí 12. července s pomocí otce podařilo utéct i s dvěma jejími dětmi – Imámem (4) a Abdulláhem (1). Na útěku se vzdala kurdským jednotkám Pešmerga. „Vzali mě za ruku a se vším mi pomohli,“ neskrývala vděk mladá žena. Pešmergové se o ni i její děti dobře postarali, dokonce jim poskytli zdravotní péči, protože při bombardování utrpěly zranění. 

hejhej ( 13. července 2016 21:41 )

Když někdo konvertuje k islámu a nic si o té zrůdné, násilnické ideologii předem nezjistí, pak se nesmí divit.

Zobrazit celou diskusi