Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Islámský stát vymyl hlavu chlapci (†11). Během teroristického útoku ho zastřelili policisté!

Autor: chal - 
4. prosince 2018
18:00

V srpnu otřásl Čečenskem teroristický útok, který spáchal teprve 11letý chlapec se svým starším bratrem. Nyní se na veřejnost dostalo video natočené před útokem, na kterém mladší z chlapců vyhrožuje nepřátelům smrtí.

Na konci srpna zemřel při teroristickém útoku policista v hlavním městě Čečenska Grozném. Přejelo ho auto, ve kterém seděli dva bratři, Elachem Achmatchanov (†17) a Muchmad, kterému bylo pouhých 11 let! Vyšetřovatelé nyní zveřejnili video, ve kterém chlapec mluví o zabíjení nepřátel.

Chlapec ve videu mluví s mužem, který na záběrech vidět není. Muchmad říkal velice znepokojující věci. „Alláh mě stvořil, abych krvavou cestou pozvedl jeho prapor,“ sdělil. „Až se k vám dostaneme, uřežeme vám hlavy,“ vzkázal pak nepřátelům. Svá slova myslel smrtelně vážně. Na konci srpna totiž seděl v autě, kterým jeho bratr zabil policistu. Obětí mělo být přitom víc.

Do vozidla totiž mladíci umístili podomácku vyrobenou bombu, kterou měl mladší z nich odpálit v blízkosti policejní hlídky. Bomba ale selhala a explodovala předčasně. Výbuch byl navíc slabý. Ani jednomu z mladistvých teroristů se nic nestalo, takže v útoku improvizovaně pokračovali.

Elachem tedy autem srazil čtyři policisty. Jeden z nich na následky zranění zemřel. Bratři po střetu sami žili už jen pár vteřin, policisté je oba zastřelili. Jeden z členů rodiny později médiím řekl, že chlapcům vymyl mozek tzv. Islámský stát.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov řekl, že útok „měl vytvořit iluzi přítomnosti síly schopné spáchat teroristický útok“.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání