Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Saúdský princ zemřel při nehodě vrtulníku. Chtěli ho sestřelit?

Autor: ČTK - 
6. listopadu 2017
12:48

Syn bývalého saúdskoarabského korunního prince Mansúr bin Mukrín v neděli zemřel při nehodě vrtulníku nedaleko jemenské hranice. Princ Mansúr bin Mukrín patřil k široké rodině vládnoucího klanu a zastával funkci zástupce guvernéra provincie Asír. Ve vrtulníku bylo podle saúdskoarabských sdělovacích prostředků osm lidí a nikdo z nich nepřežil.

Příčina nehody zatím není jasná a trosky se prohledávají. Ministerstvo vnitra oznámilo, že byl princ Mansúr na prohlídce projektů stavěných asi 160 kilometrů od jemenské hranice. Při nehodě zahynulo sedm dalších vysoce postavených saúdských úředníků.

Poslední záběry prince před nehodou:

V sobotu byla z Jemenu vypálena raketa na letiště u Rijádu a saúdskoarabská protivzdušná obrana ji zneškodnila. K odpovědnosti se přihlásily jednotky jemenských povstaleckých Húsíů. Střela nezpůsobila žádné škody.

Otcem Mansúra bin Mukrína je Mukrín bin Abdal Azíz, který je nevlastním bratrem krále Salmána. Mukrín bin Abdal Azíz byl korunním princem, avšak král Salmán ho nahradil v roce 2015, několik měsíců po svém nástupu na trůn, synovcem a dosavadním ministrem vnitra princem Muhammadem bin Najífem. Letos v červnu následovala další změna a od té doby je následníkem trůnu Salmánův syn princ Muhammad. Ke královské rodině patří tisíce lidí a většina z nich má titul princ a princezna. Mansúr bin Mukrín je označován za člena rodiny s vyšším postavením.

1_2_3 ( 6. listopadu 2017 20:46 )

Zas Amíci...?

renataren ( 6. listopadu 2017 18:36 )

Carmine, máš recht...

moiaza ( 6. listopadu 2017 16:17 )

Jaké štěstí, že v tom vrtulníku neseděla Jágrová Veronika, nebo jak se jmenuje. To bych nepřežil.

Zobrazit celou diskusi