Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přiznání neonacisty: Jsem gay s židovskými kořeny. Zaútočili kvůli tomu na mě

Autor: Darina Jíchová - 
19. října 2017
13:19

Britský neonacista Kevin Wilshaw v otevřeném rozhovoru s Paracem O´Brienem pro stanici Channel 4 News přiznal, že je homosexuál. Dále uvedl, že jeho matka je židovka. Dodal také, že vystoupil z neonacistického hnutí, ve kterém působil od svého mládí. Odsoudil svoje předešlé rasistické názory a prohlásil, že nyní hodlá proti „neonacistickému svinstvu“ bojovat.

Wilshaw se k Národní frontě a Světové unii národních socialistů, dvěma nejznámějším neonacistickým organizacím, přidal, když mu bylo 18 let. Stal hlavním organizátorem protestních akcí Národní fronty, fašistické strany Velké Británie. Učinil tak, i když si byl vědom toho, že jeho matka je židovka.

„Pojem židé popisuje globální masu lidí, jsou to bezejmenné postavy, nelze je zosobnit a brát jako jednotlivce. Tato generalizace vedle k vyvraždění šesti milionů lidí, řekl v rozhovoru. Lituje násilí, kterého se dopouštěl na demonstracích. Sám se totiž stal terčem homofobního útoku.

Rasista terčem homofobního útoku

„Možná je to sobecké, ale je to pravda. Sám jsem na lidi řval a útočil, ale když se to obrátí proti vám, uvědomíte si, že jste dělal něco špatně,“ uvedl. Dříve si zahrával i s nebezpečnými skupinami jako Racial Volunteer Force, teď prosí o pomoc mimovládní organizaci Hope not Hate (Naděje, ne nevávist).

„Ve vedení Národní fronty jsou další lidé, kteří se otevřeně přiznali k homosexualitě. Ne každý si uvědomuje ten paradox, že homofobní organizaci vedou gayové,“ prohlásil Wilshaw. V rozporu s ideologií neonacistů je i jeho židovský původ. „Moje matka je napůl židovka, její dívčí jméno bylo Benjaminová, z této strany rodiny máme židovskou krev,“ přiznal.

Video  Zeman v Lidicích vyplísnil neonacisty. Ukázal na Kotlebu i „dělníky“  - Zuzana Štíchová. Jan Jedlička
Video se připravuje ...