Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásnou Dagmaru (†16) našli oběšenou ve škole: Spolužáci ji šikanovali kvůli původu

Autor: lm - 
23. února 2017
18:26

Teprve šestnáctiletá školačka spáchala sebevraždu poté, co ji její spolužáci dlouhodobě šikanovali. Dagmara P. studovala v anglickém Cornwallu, kam se její rodina přistěhovala před devíti lety z Polska. Případem šikanované školačky se zabývá policie.

Šestnáctiletá Dagmara P. byla nalezena mrtvá loni v květnu na záchodcích v cornwallské škole, kde ji její spolužáci dlouhodobě šikanovali. Dívka se tu oběsila. Policie nyní vyšetřuje, jestli drsná šikana sehrála v tragédii svou roli.

Než zemřela, Dagmara se na internetovém fóru svěřila, co jí spolužáci dělají. Dívka také uvedla, že jí je smutno z toho, co si o ní přátelé povídají za jejími zády. Podle školačky byl příčinou šikany „rasismus“.

Dagmara se totiž přistěhovala do Velké Británie před devíti lety z Polska. Zdrcená babička Zofia z města Radgoszcz nemůže pochopit, proč ji spolužáci neměli rádi. „Když měla 16. narozeniny, nikdo jí ani nepopřál. Nemůžu to pochopit. Proč? Byla to taková milá dívka, plná života. Byla opravdu krásná, přátelská a nápomocná,“ řekla smutně britskému listu DailyMail. „Nemohu pochopit, proč ji lidé neměli rádi. Teď navíc říkají, že měla psychické problémy. Ale ona žádné problémy neměla,“ dodala.

Policie už nashromáždila důkazy, že k šikaně školačky ve škole skutečně docházelo. „Mluvili jsme s mnoha žáky a máme důkazy, že docházelo k incidentům, při kterých byla Dagmara šikanovaná skupinou dívek a v jednom případě do ní strkali na chodbě. Zatím jsme ale s nikým osobně nemluvili, protože je nechceme vystrašit tím, že jim něco hrozí,“ uvedl detektiv Craig Daddow.

Dzana007 ( 24. února 2017 16:52 )

Typický příklad pro mladé angličanky. Většina z nich potřebuje tunu makeupu, aby vůbec mohla vyjít ven. A vím, že tyhle holky dokaží být hodně zlé, co se týče žárlivosti. Osobně jsem se nikdy nesetkala tady v ČR s takovou násilností od holek jako v UK. Tady ta holčina se podle fotek hodně vymykala průměrnosti a to dost možná dráždilo svou krásou(nejen duševní) podprůměrné agličanky. Každý jsme se se šikanou setkal, ale většina z nás ji dokázala zavčas odrazit aniž by se rozvíjela. Ne každý má tu sílu... Je jí škoda, za pár let by je strčila do kapsy....

bizon_pepa ( 24. února 2017 10:10 )

Jasne sorrY puvodne jsem myslel na spoluzacky a pak to zmenil na spoluzaky. Takze hrubka jasna. Nicmene v nadpisu jsou spoluzaci. V anglickem tisku se pak pise, ze jde o nejakou udalost starou dva roky. Ani tam neurcuji pohlavi a barvu spoluzaku. Ta holka vypadala hezky a tak zcela jiste mohla drazdit i holky. Osobne pak mam pocit, ze dnesni mladi byvaji dost casto precitliveli a za sikanu povazuji i vstavani do skoly.

sabartnok ( 24. února 2017 03:54 )

 Šikana na školách je obrovský problém a není dost dobře kontrolovatelný a pokud se dítě nesvěří rodičům a učitelům a ti nezasáhnou má to tyto šílené konce. Znám případ před 30 lety normální kluk matka češka vš otec rak. Přestěhovali se do Německa služebně. A ve škole ho děti Němci zakopali do břicha až měl vážná vnitřní zranění. Naštěstí to přežil, zmetky vyrazili ze školy a nikdy se tam nic neopakovalo. V případě Dagmar evidentně záviděl krásu a možný úspěch u kluků a ona to dlouhodobě musela trpět. Pak stačí že kluk se na ní vykašle a je to. Zkrat.

MILLLIS ( 24. února 2017 00:01 )

Hele, kklx, ze ty budes z ku klux klanu?

MILLLIS ( 23. února 2017 23:59 )

Svata pravda... bohuzel po cteni vetsiny prispevku zde v Blesku jsem zjistil, ze naprosti prebornici v sikanovani, nenavideni vseho, ponizovani a urazeni jsou bezesporu Cesi. Kde se v nich bere takova nanavist a zloba?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání