Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Střelba na střední škole v USA: Na místě zůstal jeden mrtvý a tři zranění

Autor: mah - 
13. září 2017
20:30

Tři zranění a jeden mrtvý zůstal po útoku střelce na střední škole v americkém státě Washington poté. Podle televize KHQ policie útočníka zadržela. Oběť i zranění byli studenty školy v okrese Spokane. Škola byla evakuována, na ostatních školách v okrese bylo vyhlášeno dočasné uzavření. To bylo zrušeno poté, co policie dostala situaci pod kontrolu.

K neštěstí došlo na škole Freeman High school v okrese Spokane v americkém státě Washington. Školu navštěvuje přes 300 studentů, policie nyní zajišťuje jejich shledání s rodiči.

Střelec za sebou nechal jednoho mrtvého studenta a další tři zranil. Mluvčí místních hasičů Brian Schaffer ale pro agenturu AP uvedl, že všichni zranění jsou mimo ohrožení života.

Policie podle místních médií útočníka zadržela. V současnosti ale stále probíhá výslech svědků.  Podle agentury AP zatím není znám motiv útočníka. Policie médiím odmítla sdělit i jeho věk. 

Ostatní školy v okolí byly z bezpečnostních důvodů uzavřené, studenti nemohli vycházet ze tříd a neměli se pohybovat kolem oken.

Do Spokane mezitím začali mířit kondolence od politických představitelů. „Všichni myslíme na oběti útočníka a jejich rodiny,“ uvedl v prohlášení guvernér státu Washington Jay Inslee.

Zobrazit celou diskusi