Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Newyorská „Dvojčata“ vydala jméno další oběti. Rodina na zprávu čekala 16 let

Autor: Darina Jíchová - 
8. srpna 2017
13:25

V září to bude 16 let od teroristického útoku v New Yorku. Toho dne zemřely téměř tři tisíce lidí, dodnes však mnoho z nich zůstává beze jména. Soudním lékařům se po dvou letech podařilo zjistit totožnost další oběti, jedná se o muže. O koho jde, si zatím jeho rodina přála nechat pro sebe. 

Při teroristickém útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku a na Pentagon 11. září 2001 zemřelo celkem 2753 osob, identifikovaných jich bylo ale jen 1640. Bezmála po 16 letech se v pondělí díky nové technologii analýzy DNA podařilo identifikovat další. Naposledy lékaři přišli s novým jménem před dvěma lety.

Díky nové technologii specializované na rozbory DNA a kostních fragmentů se newyorskému týmu specialistů podařilo identifikovat ostatky další oběti teroristického útoku. Záchranářům se ze sutin obchodního centra podařilo vyprostit jen několik zachovalých těl. Zbylé ostatky nesly četné stopy žárů, bakterií a chemikálií a jejich identifikace nebyla možná.

Ze všech kosterních a DNA pozůstatků byly vytvořeny vzorky, celkem jich vzniklo přes 21 tisíc. Jsou uchovány v laboratoři a experti se stále snaží o jejich identifikaci. Někdy se k jednomu vzorku vrací až desetkrát, celý proces zabere mnoho času a stojí několik milionů.

„Forenzním technikům se každý rok povede vyvinout o něco lepší způsob identifikace ostatků a věří, že se jim v budoucnu povede identifikovat i zbývající oběti,“ uvedla mluvčí Kanceláře soudního lékařství v New Yorku Julie Bolcerová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lunatic ( 8. srpna 2017 15:15 )

To zjištění musí být pro tu rodinu hrozné ;pokud trvá naděje,tak byla i šance,že dotyčná osoba mohla kdykoliv zazvonit u dveří .Nejhorší je krutá pravda-jako ten lord,kterému majordomus líčí návštěvu u jeho manželky v době jeho nepřítomnosti. Vyprávění končí tím,jak se posléze,po přijetí pánské návštěvy v ložnici zhasnulo ... a lord dokončí větu slovy:"To je hrozné-zas ta nejistota."

Zobrazit celou diskusi