Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pobodaný krvácel na ulici a prosil o pomoc. Lidé si ho natáčeli, muž pak zemřel

Autor: Mii - 
25. srpna 2017
20:02

Krvácení před zraky desítek lidí a brzy poté smrt. Takový osud potkal Inda Akbara Aliho (25), kterého pachatelé dvakrát pobodali a nechali ležet na silnici uprostřed Dillí. Zraněného člověka si řada kolemjdoucích všimla, pomoc ale odmítla a radši si ho natočila na mobil. Zprávu přinesl portál Indian Express.

Incident se odehrál v úterý na zalidněném náměstí Vishnu Garden. Na svářeče pachatelé zaútočili dvěma noži, které mu vrazili do žeber. Alimu se podařilo jeden nůž vytáhnout, s druhým ale potřeboval pomoci. Prosil proto kolemjdoucí, jestli by přivolali zdravotníky a dali mu napít vody.

Lidé na krvácejícího muže reagovali. Jen ne tak, jak si představoval. Místo pomoci jej obstoupili a začali natáčet na své mobilní telefony. Indian Express to sdělil jeho bratr.

Na internetu se následně objevila dvě videa, která kolemjdoucí zachytila, ale vzhledem k jejich explicitnímu obsahu byla smazána. Ukazovala, jak Ali prosí o pomoc, a jediné, co lidé dělají, je, že si ho natáčejí. Jen jedna žena se zeptala na jeho adresu, aby ho mohla identifikovat.

Oběť, nebo útočník?

Záchranka nakonec dorazila, stejně tak policie, která ve středu útočníky zatkla. Ali ale mezitím v nemocnici zraněním podlehl. „Bojoval do posledního dechu. Jeden nůž z žeber vytáhl, druhý se mu ale nepovedl. Prosil o pomoc, dav ho ale jenom natáčel,“ popisoval Aliho bratr.

Obvinění podle policie tvrdili, že Ali byl místní zloděj a zabavené zbraně patřily jemu. „Mohd Shubhan, svářeč, a Mohd Afzal, malíř, byli zadrženi nedaleko místa vraždy. Ali se je údajně snažil vydírat. Když se všichni tři začali prát, pobodali ho,“ vysvětloval Indian Express policejní důstojník.

Policie žádné důkazy pro jejich tvrzení nemá, uvedla ale, že bude případ dále vyšetřovat. Aliho bratr Imam popřel, že by jeho sourozenec byl zločinec. Podle něj na Aliho zaútočili čtyři lidé.

„Zrovna jsem ve městě něco vyřizoval, když jsem se o útoku doslechl. Muži ho pobodali přímo před zraky veřejnosti. Pomoc nakonec zavolala matka, která své dítě odváděla do školy. Také na ni zaútočili. Podle policie byl Ali zločinec, ale to není pravda. Zaútočili na něj, protože měl kdysi poměr s manželkou jednoho z útočníků,“ uvedl Imam.

europa ( 26. srpna 2017 12:20 )

Když *** s cizí babou, riskuje život. to:mesalina A cikáni jsou jako odkud? Pokud vím, tak z Indie

mesalina ( 26. srpna 2017 09:34 )

voorel, ty jsi pako byl to Ind a žil ve své zemi...

fotrpjotr ( 26. srpna 2017 04:32 )

Kdo si podobné případy nechce užít i u nás,musí volit pana Zemana.

Zobrazit celou diskusi