Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V supermarketu zaútočil muž s nožem: Jeden mrtvý a řada zraněných v Hamburku

Autor: simao, ČTK - 
28. července 2017
16:35

V supermarketu v německém Hamburku došlo v pátek odpoledne ke krvavému útoku. Do akce byla nasazena i protiteroristická policejní jednotka, uvedl web deníku Bild. Muž podle něj napadal náhodné kolemjdoucí – bodal a sekal je velkým kuchyňským nožem či mačetou! Útok má mít podle prvních informací jednu oběť a čtyři zraněné.

Německo zažilo další nečekaný útok. Tísňová linka se v Hamburku rozezněla v pátek po třetí hodině odpolední. V supermarketu Edeka začal útočit zatím neznámý pachatel, kterého již policie dopadla. 

„Muž náhle začal bodat zákazníky, byl tam jeden mrtvý a několik zraněných,“ uvedla v první reakci policejní mluvčí Heike Uhde k incidentu, který se odehrál v tamní čtvrti Barmbek severovýchodně od centra města.

Pachatel, který měl na zákazníky útočit mačetou, se následně dal na útěk. Policisté ho dopadli během půl hodiny na ulici nedaleko místa činu v hamburské Hellbrookstrasse.

Bild uveřejnil i fotku muže se zkrvaveným pytlem na hlavě – svázaného a umístěného do policejního vozu. Agentura DPA informovala, že muž útočil velkým nožem.

VIDEO: Místo činu Hamburk: Na zákazníky v supermarketu zaútočil muž s nožem

Křičel Alláh je velký?

Motiv útočníkova činu je neznámý, do akce však byla nasazena i protiteroristická jednotka. Nad městem krouží policejní vrtulník, na místo vyrazila i řada sanitek kvůli ošetření zraněných. Jeden ze zákazníků měl být zraněn těžce a je ve vážném stavu. 

Hamburská policie na Twitteru uvedla, že se „prvotní informace o loupežném přepadení zatím nepotvrdily“. S určitostí pachatel podle policie ale jednal sám, neměl tedy žádného komplice. Podle svědků oslovených televizní stanicí n-tv křičel útočník Alláhu akhbar (v arabštině Alláh je veliký). Policie ale tuto informaci nepotvrdila.

taktone ( 29. července 2017 08:36 )

pokud napíšete něco proti muslimským pedofilům na FB vyhodí vás z dikuse a zablokují vám profil do pekla i s Alláhem a mohamedem

taktone ( 29. července 2017 08:34 )

nenapravil on totiž s nima spolupracoval a měl je rád

lepabrena ( 28. července 2017 20:59 )

Mačetový útok v supermarketu- to vypadá na "kulturní obohacení"buď Vietnamci anebo Romy. Neznám jediný případ, že by Arab útočil mačetou-to není jejich zbraň.

bursik ( 28. července 2017 20:42 )

Andor Sandor blbe radi ten mor je po celem svete,

iFender ( 28. července 2017 20:21 )

Nemci nemaji porad dost.Merklova CDU/CSU jsou na 40% ,takze jsou ve vetsine spokojeni.Muze se vrazdit,krast a znasilnovat dal jenom neni dovoleno o tom mluvit mohlo by to rozladit volice.

Zobrazit celou diskusi