Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Neprůstřelná vesta, vysavač i humr. Uber řekl, co lidé zapomínají v autech

Autor: Mii - 
2. dubna 2017
07:30

Že lidé zapomenou věci v taxíku nebo voze přepravní služby, to není nic neobvyklého. Ale přesto překvapí, co všechno jsou lidé schopni ve voze nechat. Dopravní společnost Uber zveřejnila index ztrát a nálezů, ve kterém uvádí nejpodivnější, ale i nejčastěji zapomínané předměty v jejich vozidlech.

Lidé každý týden ve vozidlech Uberu zapomínají tisíce předmětů, upozorňuje index ztrát a nálezů ve svém úvodu. Některé dny v týdnu a města jsou přitom náchylnější k zapomínání než jiné – podle Uberu jsou nejvíce zapomnětliví obyvatelé Los Angeles a nejkritičtějším dnem je neděle.

Letenky se ztrácí v sobotu, plavky v úterý

Poslední den v týdnu ale neplatí pro všechny předměty. Nejvíce letenek ztrácí lidé v sobotu a plaveckého oblečení v úterý. Neděle pak platí pro svatební šaty a pondělí pro skateboardy.

Co se týče povahy předmětů, nejčastěji zapomínané předměty jsou tradiční. Patří mezi ně mobilní telefony a prsteny, následují sluneční brýle, klíče, peněženky nebo nabíječky. Lidé často zapomínají také občanky a rukavice.

Zapomenuté hole i stroj na výrobu kouře

Čas od času řidiči ve svých autech naleznou zapomenutou i nějakou raritu. Jsou to třeba poživatelné věci jako humr, hořčice a omáčka salsa verde, nebo předměty určené k přípravě jídla jako palička na maso.

Stejně tak řidiči objevili zapomenuté hudební nástroje – kytaru a violu, volnočasové předměty typu holí na severskou chůzi, součástky grilu, zařízení na výrobu kouře, konzoly Nintendo 3DS, svetr pro psa nebo drahý kámen růženín.

Uber data zveřejnil v rámci nové funkce na své aplikaci, která uživatelům umožňuje nahlásit ztracené věci. Lidé tak nyní mají možnost pod tlačítkem „nahlásit problém“ informovat o ztrátě předmětu a domluvit se s konkrétním řidičem na jeho získání.

Podívejte se na celý seznam nejpodivnějších ztracených předmětů ve vozidlech Uberu:

obraz / humr / set pro péči o semena brambor / výplatní páska / kytara / zásnubní prsten / palička na maso / seminární práce do školy / židle / laser / brambůrky / notářská brašna / walkingové hole / kulečníkové tágo / perlové náušnice / svatební šaty / kočárek / neprůstřelná vesta / kniha Zločin a trest / diazepam / součástky grillu / balení masa / dřevěná čepice / los / pomůcka pro masáže zad / růženín / hořčice / bible / boty typu žabky / omáčka salsa verde / papírový drak / kápě / rostlina v květináči / Nintendo 3DS / svetr pro psa / kontaktní čočky / diář / lístky / taser / vysavač / šperkovnice / viola

Taxikářům se existence Uberu nelíbí. Takhle útočí na jejich řidiče:

Video Útoky na Uber řidiče se množí, taxikáři jim zablokují cestu, polepí auto, vypustí gumy a vyhrožují jim - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi