Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři ženy chystaly bombový útok u Notre-Dame v Paříži, policisté je zadrželi

Autor: bud, ČTK - 
8. září 2016
23:08

Francouzská policie zadržela tři ženy v souvislosti s autem naloženým několika plynovými lahvemi, které bylo objeveno v neděli časně ráno u pařížské katedrály Notre-Dame. V televizi to oznámil ministr vnitra Bernard Cazeneuve, podle něhož trojice chystala útok.

„Tyto tři ženy ve věku 39, 23 a 19 let byly zradikalizované, zfanatizované a s velkou pravděpodobností připravovaly bezprostředně hrozící násilný čin,“ uvedl ministr Cazeneuve. Sdělil rovněž, že jedna ze zatýkaných při zásahu bodla policistu a poté byla postřelena.

Agentura AFP s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování napsala, že policisté trojici žen zadrželi v departementu Essonne, ležícím jižně od francouzské metropole. Útočnice, která policistu napadla, je podle citovaného zdroje jednou z dcer majitele auta Peugeot 607, které stálo poblíž Notre-Dame a bylo v něm šest plných plynových lahví a jedna prázdná.

V autě se rovněž našly tři kanystry s naftou, což jen posiluje podezření, že se chystal atentát. Našly se tam také listy popsané arabštinou. Zdroj také upřesnil, že ženy byly zadrženy v Boussy-Saint-Antoine asi 30 kilometrů jihovýchodně od Paříže.

Při vyšetřování tohoto případu už bylo zatčeno sedm osob. Policisté v úterý a ve středu zajistili dva páry. Nejprve na jihu Francie zadrželi 34letého muže a 29letou ženu, kteří jsou známi tajným službám kvůli napojení na radikální islámské hnutí. O den později zatkli u městečka Montargis ve středofrancouzském departementu Loiret muže a ženu ve věku 26 let.

308win ( 9. září 2016 05:34 )

Hmm a tohle jsou projevy té mírumilovné nenásilné kultury co přitáhla z kdoví jaké středověké zádele poslal bych Všechny vítače do míst s největší pravděpodobností dalších projevů jejich Lásky a Míru.

fotrpjotr ( 9. září 2016 01:55 )

Určitě rodilé francouzské ženy,kdyby to byly muslimky,tak to jistě zveřejní.

gabreta ( 9. září 2016 00:32 )

To byly určitě nějaký psychicky narušený baby, útrapama z dlouhé cesty a strádáním na lodi!!

noacojezase ( 8. září 2016 23:44 )

Je to šílené a to mají téměř rok výjimečný stav.

Zobrazit celou diskusi