Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„To už není Německo.“ Starousedlíci si stěžují na muslimky a vodní dýmky

Autor: mb - 
20. srpna 2016
13:45

Německá média přinesla reportáž z Bonnu, kde si starousedlíci stěžují na to, že kvůli arabskému vlivu nepoznávají svou čtvrť a zemi. Zatímco dříve ve čtvrti Bad Godesberg chodili po ulicích diplomaté, nyní je nahradily zahalené ženy a vzduch naplňuje sladký kouř vodních dýmek z arabských kaváren, odkud dle slov jedné z obyvatelek muži „nepříjemně civí na ženy“.

„Prostě se mi nelíbí, že tu chodí tolik zahalených žen. Takhle se my (Němci) neoblékáme. Ráda bych věděla, kdo se za závojem skrývá… A taky muži v arabských kavárnách. Hrozně civí na každou ženu, která kolem prochází,“ říká prodavačka květin Sabine Galuschka (57), která ve čtvrti žije desítky let. Jedna ze zákaznic se pak přidá: „Víte, o arabských ženách nemohu říci nic špatného, často mě zdraví, jsou milé. Jen mi připadá škoda, že si zakrývají tváře,“ říká žena, která ale odmítá prozradit své jméno.

Německý novinář Daniel Heinrich, který se vydal do ulic Bonnu, pak obrovskou propast mezi muslimy a většinovou populací potvrdil slovy: „Na jedné straně ulice chodí dívky v šortkách a tílkách, na druhé straně ženy v šátcích na hlavě a také ženy zahalené v černých nikábech jen s úzkou škvírkou pro oči,“ píše žurnalista (nikáb je muslimský oděv pro ženu, pozn. red.).

Další průzkum novináře mezi obyvateli Bonnu se ale ukázal problematický. Mnoho Němců odmítlo odpovídat na otázky spojené s uprchlickou krizí a zákazem burky z obavy, aby nebyli označeni za rasisty.

Ještě méně úspěšný je pak novinář v arabských kavárnách, restauracích a obchodech. Na jeho dotazy se mu nedostalo odpovědi, maximálně někteří z dotazovaných zabručeli, že „nechtějí mít problémy“. Naprosto marný se pak ukázal pokus oslovit arabské ženy nebo jejich „průvodce“. Všechny zarytě mlčely a okamžitě přidaly do kroku.

Nakonec Daniel Heinrich z Deutsche Welle oslovil Němku, která se ochotně podělila o názor. „Teď tu všude máte kavárny s vodními dýmkami, vzduch naplňuje sladký kouř. Už toho tady moc německého nezbylo. Dokonce ani italského… A všude jsou nápisy v arabštině,“ říká smutně žena.

Do Německa sice loni přišel přes milion imigrantů převážně muslimského vyznání, ale Berlín má s imigrací již desítky let trvající zkušenosti. Ať už se jedná o „tureckou“ vlnu nebo návrat ruských Němců v 90. letech minulého století. Dle odhadů tvoří muslimové v Německu necelých šest procent populace.

montevideo ( 21. srpna 2016 18:52 )

Nezbývá než opakovat. Soudruzi z NDR dělají velkou chybu.

montevideo ( 21. srpna 2016 18:27 )

Cikáni jsou mi nějak bližší. Ti jsou sice také otravní, ale jsou aspoň naši.

hejhej ( 21. srpna 2016 17:59 )

hops..... Všichni, co vyznávají pedofila Mohameda, třískají hlavou o zem 5x denně ve jménu Alláha jsou fanatici, kteří neuznávají ženy - musí chodit zahaleny v hadrech a poslouchat chlapy, znásilňují, kdy se jim zamane, je verbež, která do civilizovaných zemí nepatří.Rozdíl mezi něma nevidím. Oni, když je jich pár jsou umírnění, když se z nich stane většina vraždí jinověrce.

hejhej ( 21. srpna 2016 17:56 )

sores: Nesnáším ty cikány, co se jenom přiživují na státní pokladně neustále se rozmnožují a muslimy, ale rasista nejsem.

montevideo ( 21. srpna 2016 13:24 )

Jo, v Německu jsou spokojení. Němci se jim dokáží "postavit" jen tajně, hlavně aby se to nikdo nedozvěděl .

Zobrazit celou diskusi