Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komentář: Německo se připravuje na válku, s Čechy ale migraci řešit nechce

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
24. srpna 2016
06:50

Zvládneme to, řekla německá kancléřka Angela Merkelová, když do Německa i na její pozvání přišlo jen vloni přes milion převážně muslimských migrantů. Zvládneme to, zopakovala nedávno po sérii islamistických teroristických útoků v Německu, kde je téměř 150 tisíc neregistrovaných migrantů.

Těžko říct, co tím myslí tentokrát: místo vítání se totiž Německo v podstatě připravuje na válku: lidé mají mít zásoby jídla na 10 dnů, lékaři mají státu práskat podezřelé pacienty, zakazují se burky a nikáby a možná Němci zruší i dvojí občanství. Do toho všeho německá rozvědka informuje o 340 případech, kdy islámští extremisté verbovali další následovníky jejich soukromého šílenství ve jménu Alláha.

Merkelová teď přijíždí do Česka, kde roli muslimských teroristů začíná ze zoufalství suplovat aspoň docent Konvička, a méně viditelný premiér Bohuslav Sobotka doufá před volbami v aspoň jedno pozitivní PR. Německá kancléřka s ním ale o migraci mluvit nechce, Prahou se jen mihne. A to i přesto, že Česko s Německem přímo sousedí nehlídanou hranicí, přes kterou Němcům volně splácíme jejich investice v Česku aspoň prostitucí a hazardem.

Česko má samozřejmě štěstí, že k nám nechtějí ani muslimové z rozbombardovaných zemí. To je nicméně jedno, realitu jako obvykle trumfuje lepší virtuální realita: prezident Miloš Zeman, bavič Tomio Okamura a téměř zpěvačky Dominika Myslivcová nebo Olivie Žižková nás denně úspěšně přesvědčují, že je i Česko plné muslimů a jejich terorismu. Takže by nebylo od věci, kdyby Merkelová i v Česku o migraci jednala, když už je i u nás hlavním politickým tématem.

A když to navíc bylo právě Německo, kdo Česko i jiné středoevropské země přinutilo přijmout přistěhovalecké kvóty, které sice budeme mít problém naplnit, lidé je ale nenávidí víc než daně. Jaké je nové rozvržení sil v EU po brexitu a které země se teď počítají, nyní Merkelová demonstrovala na setkání s italským premiérem Renzim a francouzským prezidentem Hollandem: s nimi se sešla coby s novým vedoucím triumvirátem EU a migraci i bezpečnost s nimi samozřejmě řešit musela: Itálie je plná migrantů a Francie pro změnu terorismu.

V Praze chce s německou kancléřkou migraci řešit Zeman, jenže jen u večeře. Doufejme proto, že ho Jindřich Forejt udrží od vína a slivovice. V politice je často důležitější prázdný symbolismus než skutečný obsah, jak ostatně velmi dobře vědí i na Pražském hradě. Merkelová by proto měla i Čechy ujistit, že vítací fáze už je za námi. Protože jinak začne ostrými střílet docent Konvička a pak teprve poznáme skutečné peklo!

gejza22 ( 24. srpna 2016 11:13 )

 Pane Holec, s takovymy vyroky a myslenim by jste se hodil do Bildzeitung a mohl psat propagantisticke clanky ty hruze z Berlina, ktera asi uz zapomela jak se kdysi podilela na akcich tehdejsi DDRacke statni policie

tvujosudzmrde ( 24. srpna 2016 10:51 )

REDAKTOR HOLEC JE TUPÉ,DEMENTNÍ HOVADO!!!

tvujosudzmrde ( 24. srpna 2016 10:48 )

BLESKU A TY ZHOVADILČE REDAKTORSKEJ,TY NESAHÁŠ PANU ZEMANOVI ANI K PODRÁŽCE,TY NULO BEZMOZKOVÁ!!!

petr11 ( 24. srpna 2016 10:41 )

...komunisti měli plnou hubu míru,ale on mír byl....dnes se připravujeme na válku a proč?

ohrazenice ( 24. srpna 2016 10:37 )

Novinářský šmejd Holec ze žumpy Blesk jinak psát nemůže protože se zpronevěřil novinářské etice. V ČR je už dost Muslimských vetřelců které jsem bez souhlasu občanů nastěhovala zrádcovská ČSSD a ostatní vládní strany. Konvička je placený provokatér o tom snad není pochyb. Nejen v Praze ale i ostatních městech se zabydlují muslimové a tenhle šmejd bude lhát. Přeji všem zkorumpovaným novinářům aby je postihlo neštěstí v rodině.

Zobrazit celou diskusi