Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš si dá s Merkelovou nakonec večeři. Bude prosazovat Česko bez uprchlíků

Autor: Václav Lang - 
24. srpna 2016
11:50

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) se původně neměl s německou kancléřkou Angelou Merkelovou při její návštěvě Prahy vůbec setkat. Nakonec s ní ale podle zjištění Blesk.cz ve čtvrtek večer povečeří. Bude chtít mluvit o svém negativním postoji k přijímání uprchlíků.

Pracovní večeře se uskuteční na závěr několikahodinové návštěvy Angely Merkelové v Praze. Proběhne v Lichtenštejnském paláci a zúčastnit se jí má asi 50 hostů, včetně šéfů parlamentních komor nebo ministrů.

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se původně s Merkelovou setkat neměl, nakonec se s ní ale uvidí alespoň u této večeře. Pro Blesk.cz to potvrdil sám Babiš. Na odpolední jednání ve Strakově akademii podle všeho nedorazí.

Zatím však ještě neví, jestli bude mít příležitost s německou kancléřkou blíže hovořit a podělit se s ní o svůj negativní názor k přijímání migrantů. „Nevím, kde budu na večeři usazen. Pokud budu mít příležitost, tak s ní určitě promluvím,“ uvedl pro Blesk.cz.

Vicepremiér ale poznamenal, že Merkelová přijíždí na pozvání premiéra Bohuslava Sobotky, který jí také má být podle protokolu při večeři diskusním partnerem. „Můj partner je ministr financí Wolfgang Schauble, se kterým mám velmi dobrou spolupráci v boji proti daňovým únikům. S ním jsem o svém negativním názoru na přijímání migrantů a kvót mluvil v minulosti víckrát,“ řekl Babiš.

Schauble prý vnímá odlišnou migrační historii České republiky, a chápe tak i Babišův postoj. „Paní Merkelová pochází z východního Německa, tak by to mohla taky pochopit,“ uzavřel.

adhelaida ( 26. srpna 2016 22:24 )

Nebojte, už s Bohumilem schválili přijetí 6tisíc vetřelců do Čech, ale přijedou až po říjnových volbách. To jen pro vaší informaci. Dobrou noc.

adhelaida ( 26. srpna 2016 22:21 )

Je to možný jak může bejt někdo v dnešní době tak neinformovaný jako vy? Zkuste se podívat i na jiné tv kanály než je tv hovna, prima anebo čt a přečíst něco jinýho než české cenzurované weby. Ale pozor. Hrozí, že z té vaší naivity po zjištění skutečností budete mít minimálně infarkt

st.rec ( 24. srpna 2016 23:11 )

K večeři doporučuju hrachovou kaši se zelím a zapíjet šaraticí aby poznala kam její politika vede.

adhelaida ( 24. srpna 2016 22:41 )

Velebnosti, jdu zase blejt! Agent Bureš i Bohušu si tu čarodku objednali stejně jenom kvůli blížícím se volbám! Lidi nebuďte blbí! Jenom hrajou líbivou politiku. Ještě vloni byli oba pro přijímání co nejvíc muslimáků.

speaker ( 24. srpna 2016 14:20 )

Prvenstvi nasich politku je se predvadet, i ve clunu. Bohuzel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa