Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klokánek se Zemanem na Čapím hnízdě: „Propašujte i své děti,“ vyzval FOD

Autor: val - 
24. března 2016
19:37

Na farmu Čapí hnízdo vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) brzy dorazí vzácná návštěva. Prezident republiky Miloš Zeman tam koncem dubna přijede pokřtít klokany. Na farmu zároveň dorazí děti z klokánků, které mají na ministra financí zapůsobit, aby jim vláda poskytla mimořádnou dotaci. Hanka Kupková z předsednictva Fondu ohrožených dětí v instruktážním mailu údajně nabádala, aby jely i děti, které klokánky nenavštěvují.  

Farma Čapí hnízdo na sebe v posledních dnech přitáhla pozornost zejména kvůli tomu, že se dostala do hledáčku evropských vyšetřovatelů kvůli dřívější eurodotaci. Babiš dokonce musel ve středu záležitost vysvětlovat před Poslaneckou sněmovnou. Nehledě na to zavítá do tohoto luxusního sídla 28. dubna hlava státu. Vicepremiér pozval Zemana na farmu během jejich nedávné schůzky na Pražském hradě.

Ekofarma Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku Ekofarma Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku | ČTK

Zeman ale nebude na Čapím hnízdě sám. Dorazí rovněž děti z těchto zařízení. Na ministra financí mají zapůsobit, aby klokánkům, které se potýkají s finančními problémy, vláda poskytla mimořádnou dotaci.

„Je potřeba zajistit velkou účast, mohou jet i sociální pracovnice a pomoct s péčí o děti, pokud byste si tam propašovali i nějaké své děti – hlavně že budou jako klokaní. ;-) Měli bychom ukázat, že máme hodně dětí, aby byl zájem nám poskytnout peníze na provoz zařízení,“ napsala v instruktážním mailu Kupková.

Odměna pro tety a strejdy

Později svou reakci zlehčovala. „Bylo to myšleno jako odměna pro všechny tety a strejdy, kteří se o děti starají často i bez mzdy,“ uvedla pro Echo24. „Nechtěla jsem, aby někteří zůstali doma – kolikrát mají děti šanci navštívit takového místo a potkat se i s panem prezidentem? Proto ta poznámka, ať nás je hodně,“ dodala.

Z e-mailu také vyplývá, že by Babiš měl dětem hradit také dopravu na farmu. „Pro děti a jejich doprovod bude přistaven k zařízení autobus, bude pro ně zajištěno občerstvení a pití. Děti využijí celý prostor farmy. Jsou tam zvířata, lanové prolézačky, možnost jízdy na ponících atd.,“ stojí mezi instrukcemi.

Účast prezidenta potvrdil pro Blesk.cz jeho mluvčí Jiří Ovčáček. „Pan prezident se především velmi těší na to, že se této akce na Čapím hnízdě zúčastní, navzdory mediální kampani, děti z klokánků, kterým loni poskytl ze svého fondu významnou finanční pomoc,“ uvedl Ovčáček.

Babiš nalákal Zemana na klokana:

Video Babiš pozval Zemana na Čapí hnízdo, nalákal ho na klokana - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zeman minulý rok uvolnil 2,5 milionu korun z prezidentského fondu, kam on a další lidé přispívají na umoření státního dluhu. Stalo se tak poté, co vláda odmítla poskytnout navzdory Babišovi klokánkům mimořádnou dotaci. Zeman přitom často o Babišovi hovoří pochvalně, což se nedá říct o jeho postoji k premiéru Bohuslavu Sobotkovi.

hele ( 24. března 2016 23:01 )

Ano,nad panem Babišem se stahují mračna, teče mu do bot a tak chce udělat gesto a vzpomněl si na děti z Klokánků. Děti slouží jako nástroj jemu a novému vedení FOD.

hele ( 24. března 2016 22:56 )

Máte pravdu,jsou to šmejdi. Nové vedení FOD se o sebe dobře postaralo,hned po svém zvolení do čela si zvýšili platy. A to je zadlužená neziskovka. Propustili až na 300 zaměstnanců, kterým nevyplatili mzdu od července 2015, zrušili 8 Klokánků a děti nové vedení FOD odvezlo do dětských domovů . Proto mají strach, že do ,,hnízda,,přijde málo dětí. Tak vyzývám Vás všechny rodiče, babičky, tetičky, vezměte své děti do ,, hnízda,, a vydávejte je za citově deprimované děti z Klokánků . Možná FOD dostane větší dotace a vedení si zase namastí své kapsy.Musí mít přecizajištěné dobré teplé místečko. Pan prezident dal sice FOD 2,500 000 dar, ale zásluhu na tom má zakladatelka Fondu, pí. Vodičková, kterou podvodem a výhrůžkami nové vedení FOD odstranilo.Paní Vodičkovu v loňském roce pan PREZIDENT ZEMAN VYZNAMENAL.

petrusaa ( 24. března 2016 20:00 )

Jedno je jisté, po panu Babišovi zůstane krásná trvalá památka pro občany,je lhostejné komu patří.Po občanech Kalouskovi,Fialovi a dalších jen alkoholické výpary a smrad.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa