Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kontroly podle Angely: Merkelová chce kamery, dozor na internetu i v Schengenu

Autor: Mii, ČTK - 
23. srpna 2016
16:50

Německá kancléřka Angela Merkelová je přesvědčená, že Evropa potřebuje společný registr cest do a ze schengenského prostoru. V Německu chce více kamerových systémů a moderní techniku pro sledování internetu. Řekla to deníku Ruhr Nachrichten. Podobné bezpečnostní opatření nedávno představil i ministr vnitra Thomas de Maizière.

Úřady by podle Merkelové měly vědět, kdo do zemí prostoru bez vnitřních hraničních kontrol přichází a kdo prostor opouští. Kancléřka se také vyslovila pro ještě lepší spolupráci mezi evropským zeměmi při výměně informací o možném nebezpečí. 

Bezpečnostní složky by proto v Německu podle šéfky spolkové vlády měly dostat širší pravomoci. „Jde mimo jiné o možnosti lepší kontroly internetu a sociálních sítí,“ podotkla Merkelová. Tvrdí, že používaná technika i prostředky musí odpovídat době. Je také pro posílení kamerových systémů na veřejných místech. 

S tím počítá i nedávno zveřejněný balíček opatření německého ministra vnitra. De Maizière chce navíc zvýšit počty policistů, zlepšit prevenci extremismu a důrazněji postupovat vůči pachatelům trestných činů.

V Německu se po dvojici červencových teroristických útoků diskutuje dále o zrušení dvojího občanství nebo zákazu muslimských oděvů, které zahalují celé tělo a nechávají jen úzký průhled či mřížku pro oči.

tvujosudzmrde ( 24. srpna 2016 10:51 )

REDAKTOR HOLEC JE TUPÉ,DEMENTNÍ HOVADO!!!

tgbg ( 23. srpna 2016 21:01 )

KOMUNISTICKÁ ku***rva vrah stamilionů lidí Hlavní RUSKÁ média manipulují se čtenáři, nebo prostě lžou o téměř všech důležitých otázkách mezinárodního významu- Komunisté , rusáci a nacisté, jedno jsou jak fašistická diktatura RUSKA likviduje ekonomiky desítek zemí světa ,je třeba izolovat tento teroristický režim 300 let terorismu RUSKA :Přehledný seznam všech RUSKÝCH válečných zločinů,teroru a válek Za účelem utvrzení a udržení jejich„práva“na vykořisťování jiných národů,RUSKO se pravidelně uchylovaly k extrémnímu násilí,a zejména vojenskému. zakladatel islámského terorismu fašistický režim RUSKA a jeho teroristická FSB „Třesu se někdy o svou vlast,když pomyslím na to,že Bůh je spravedlivý.“-PUTLER „Věřím, že všichni ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku, by měli být zastřeleni hned první den občany své země.“ RUSKO patří před Norimberský proces za okupace Československa, Maďarska, Gruzie, Ukrajiny....., vyvolání občanských válek v na Ukrajině, v Sýrii, Libyi, teroristické puče v desítkách zemí jako arabské jaro alkajdy, barevné revoluce FSB, nacistický majdan na ukrajině , ................režim RUSKA je zločinecký, neustále porušující lidská práva, mezinárodní právo, územní celistvost jiných zemí ,ženevské konvence, a prokazatelně vytváří teroristické organizace , čili tento režim je teroristický , a patří před soud!!!!

tgbg ( 23. srpna 2016 20:43 )

Merkelko ty nepokoje vyvolávají zločinci RUSKA podél hranic EU co staví všude ty atomové základny v ruských státech a taky ti RUŠTÍ žoldáci co jsou na Ukrajině co rozeštvávají s ruskými fašisty ty nepokoje proti UKRAJINĚ A EU!! S Putinem se kamarádit nedá. Co ten ruský Mongol zblbl, tak Rusko ohrožuje mír a chystá válku a posílá do Evropy islamisty teroristy a ničí Europu. Můžeme poděkovat RUSKÝM zločincům s jejich propagandou, co po EUROPĚ ŠÍŘÍ NENÁVIST K EU A USA A SAMOTNÍ RUŠTÍ ZLOČINCI CHTĚJÍ VÁLKU VÉST PROTI EU A USA A NÁS ZATÁHNOUT ABY MOHLI NEROSTNÉ BOHATSTVÍ ULOUPIT. VŽDYT ONI NIC NEUMÍ JEN VÁLKY A DRANCOVAT A NIČIT NÁRODY A PUTLER BY MĚL BÝT SOUZEN V HÁGU ZA ZLOČINY CO PÁCHÁ NA EVROPĚ A UKRAJINĚ !!!!!

peecek ( 23. srpna 2016 17:15 )

Zrůda Merkel táhne Evropu do propasti, tak jak se to povedlo Hitlerovi.

Zobrazit celou diskusi