Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německý poslanec navrhuje: Ať muslimové za svou víru platí

Autor: mb - 
24. dubna 2016
09:50

Německý poslanec Alexander Radwan (51) navrhuje, ať muslimové, kteří žijí v Německu, za svou víru platí. S nápadem přišel jen pár dní poté, co jeho kolega Andreas Scheuer (41) prohlásil, že je třeba omezit financování mešit ze zahraničí a kultivovat „německou verzi islámu“.

„Jestliže stopneme financování mešit ze zahraničí, je nutné zajistit financování z Německa,“ prohlásil europoslanec a bavorský politik Alexander Radwan. Jak přesně by taková „muslimská daň“ měla vypadat, poslanec neupřesnil, ale zřejmě by se jednalo o podobný systém, který v Německu funguje již pro křesťany, stoupence judaismu a další věřící.

Jestliže se německý občan přihlásí ke katolictví či jedné z tisíců protestantských církví, určitá část jeho daní připadne právě těmto církvím. Většinou se jedná o 8–9 procent z částky, kterou by daný měsíc zaplatil na daních. Díky tomuto systému patří katolická církev v Německu mezi nejbohatší v Evropě.

Radwanův nápad zdanit německé muslimy přichází jen pár dní poté, co jiný německý politik oznámil, že je třeba zastavit financování islámských komunit ze zahraničí, zvláště z Turecka a Saúdské Arábie. „Nemůžeme tolerovat situaci, kdy jsou k nám ze zahraničí importovány extremistické postoje. Evropa musí zkultivovat islám. Všichni imámové (muslimští klerikové) musí být vzděláni v Německu a musí sdílet naše hodnoty. Ti, kteří nejsou integrovaní, tady nemůžou zůstat. Integrační romance skončila, multikulturalismus selhal,“ prohlásil poslanec Andreas Scheuer.

Muslimové tvoří v Německu skoro 6 procent populace, minulý rok však k našim západním sousedům dorazilo přes milion migrantů, převážně muslimského vyznání. Uprchlický nápor pokračuje i letos, za prvních pár měsíců dorazilo do Evropy 175 tisíc běženců.

jonn ( 9. května 2016 11:02 )

 Německý poslanec navrhuje: Ať muslimové za svou víru platí - ANO - ŽIVOTEM !

hejhej ( 24. dubna 2016 14:47 )

Muslimská " víra" je podle koránu násilnická. Kostely v arabských zemích nejsou, v Evropě by neměly být povoleny mešity. Vyznávači této násilnické ideoogie, pokud chtějí 5x denně třískat hlavou o zem a vyznáv at nějakého Alláha, ať si žijí v m uslimských zemích. Nic se jim nemělo a nemá povolat, buď se přizpůsobí,jinak ať táhnou do.......

datelobecny ( 24. dubna 2016 11:48 )

Němci by měli přestat poslouchat kecy o vině za druhou světovou válku, většina ze současných němců druhou světovou nezažila, a nemá s ní osobně nic společného. A když už teda mermomoci chtějí pomáhat, tak tomu komu opravdu jako národ dluží hodně, a to židům. Můžou přijímat židy, kteří prchají před muslimy z Francie....

fyco ( 24. dubna 2016 11:18 )

dan nabozenska v nemecku je dan navic z vaseho platu tam, na prihlasovacim uradu nikdy nerikejte ze jste katolik nebo kukluxklan, budete platit nabozenskou dan navic, jeste jednou , dan + nabozenska dan a zbavit se toho muzete tak ze musite odhlasit na uradu svoji viru. Vzdy reknete ze jste ateista.Kazdy v cechach i v nemecku, vsude chce od vas penize...nejlepe se krade ze spolecneho, nejrychleji, nejvic a beztrestne kradou co maji k tomu nejbliz.Turci v nemecku to jsou v prumeru spina ...lidi a je si davat na ne pozor...vse zlo pro evropu vyslo hlavne z vysledku II.sv. vojny, v nemecku nemeli byt turci a dalsi, ale my sme se meli naucit zit spolu vsichni v evrope, posran...sametova mirumilovna nekrvava revoluce...chudi lidi jsou jeste chudsi, nejhorsi je pro rodinu, kdyz muz musi odejit pracovat daleko, to si bohati arogantni lidi v cechach nedokazi a nechteji predstavit, proc by cech cecha dokaze zabit a to se i stane, ale pro penize udela pr. is americanem vsechno.cech . mam penize tak jsem nadclovek,jsem chytrejsi,muzem byt arogantnejsi anic se mi nestane, nejhorsi casy prijdou, mlada generaci nechce pracovat,ani 50% neodvadeji statu co rodice...Jak prejdou hranice pr. do nemecka , vsichni jsou slusnejsi-ridici...doufam ze budouci revoluce bude revoluce a ne , ze si zlidi udelala ovce a ze statu zaprodanou dojnou kravu.cesi otaci jak se jim to zlibi, milovali Klause, ods - na to se zapomene a nikdo si to neprizna, co udelal cech proti klausóvi - hov..., cech si nedovidi na konec nosa, pro penize udela vsechno...spatne pochopili sancu po za.sra.....revoluci.Lidi nevi co je dulezity a dulezitejsi.Spinu hazeli na slovaky...jsou stejne v ***i jak slovaci a ani nase vnoucata nebudou poznat nic lepsiho. Tak a ted muzete jit si odpocinou do nakupniho strediska a nespoustejte oci z mobilu, nahodou by vam neco uniklo...stejne po vas zbyde hxvxo ! pravda je pravda.Islam - udelejte si poradek doma protoze v krajine, kde domof muj, je bordelu dost a potom myslete na Is

sores ( 24. dubna 2016 10:37 )

V Evropě nemají co dělat!!! Jim evropan u nich také hodně vadí pokud se nepřizpůsobí jim a nepřijme jejich vražednou víru!! Ať si vystrkují p.rdel k nebi 5x denně u nich a řvou ty jejich aláhovské stupidní modlitby.Věří v Aláha ale neštítí se zabíjet!

Zobrazit celou diskusi