Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Šaría policie „úřadovala“ v Německu: Islamisté nyní půjdou před soud

Autor: mb - 
9. května 2016
09:54

Soud v německém Düsseldorfu zvrátil rozhodnutí soudu nižší instance ve Wuppertalu z prosince loňského roku a povolil trestní stíhání skupiny islamistů, která prováděla „hlídku“ v ulicích města. Šaría policie vyžadovala od lidí, aby přestali pít alkohol, neposlouchali hudbu a extremisté též kázali o škodlivosti hazardu.

Düsseldorfský soud minulý týden rozhodl, že osm z devíti obviněných mužů může být stíháno za narušení zákona, jenž zakazuje „nošení uniforem, které sdělují politická hesla“. Zrušil tím rozhodnutí soudu ve Wuppertalu, který loni rozhodl, že nošení oranžových vest s nápisem „šaría policie“ nenarušilo výše zmiňovaný zákon.

Všichni extremisté jsou ve věku 24 až 35 let a vede je německý konvertita k islámu Sven Lau (34). Ten chování svých spoluvěrců obhajoval a prohlásil, že žádná šaría policie v podstatě neexistovala. Akce šaría policie v německých ulicích trvala prý jen několik hodin, provokativní hlídka měla v německé společnosti rozžehnout debatu o islámském zákonu šaría. „Věděli jsme, že tím přitáhneme pozornost,“ nechal se slyšet Lau.

Německé úřady odhadují, že v zemi působí zhruba dva tisíce radikálních islamistů. Samotný Sven Lau je v hledáčku bezpečnostních služeb již delší dobu, je podezřelý z podpory terorismu. Lau spolu s Pierrem Vogelem (37) patří k „hvězdám“ německé islamistické scény. Jako rodilí Němci, kteří konvertovali k islámu, jsou pro extremistické hnutí obzvláště cenní.

Wuppertal není jediné evropské město, kde hlídkovala šaría policie. Radikálové v Londýně také obtěžovali v ulicích britského města občany, kteří se „špatně“ chovali. Kromě toho, že lidem zakazovali alkohol, útočili též například na lidi, o kterých se domnívali, že jsou homosexuálové.

pomoooc-hori ( 9. května 2016 14:33 )

že už se na to klonováni vegeto neV.ysereš

pomoooc-hori ( 9. května 2016 12:23 )

Kašpar hasič je samé houno

pomoooc-hori ( 9. května 2016 12:09 )

pomoooc-hori ( 9. května 2016 12:05 )

Přesně, bejku

1pepan ( 9. května 2016 11:55 )

A je to pořádné hovado. Čti na Parlamentních listech.

Zobrazit celou diskusi