Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Právník ve středu panamské kauzy: Je to syn obávaného nacisty!

Autor: shp - 
4. dubna 2016
17:21

To on je ve středu panamského skandálu, který vrhl špatný stín na světové špičky. Prezidenti i další přední představitelé si podle podezření ulévali miliony v daňovém ráji. A právě německý právník Jürgen Mossack (68) jim k tomu nejspíš napomáhal. Jak nyní prozradil jeho nevlastní bratr, nepochází kontroverzní advokát z úplně příkladné rodiny. Jeho otec byl totiž nechvalně proslulý nacista a člen obávané třetí SS tankové divize Totenkopf.

Muž, který střeží jmění největších hlavounů světa a jenž se ocitl uprostřed panamského skandálu zvaného Panama Papers, je synem obávaného nacisty Erharda Mossacka. Ten byl během druhé světové války postrachem bojišť a patřil k třetí SS tankové divizi Totenkopf.

Ta byla obávaná nejen pro svou schopnost, ale i krutost. Vrazi v kovových monstrech po sobě nenechávali mrtvé. Navíc jejich krvelačnost podtrhovala lidská lebka v logu. Totenkopf totiž znamená umrlčí lebka.

O původu Jürgena promluvil jeho nevlastní bratr Horst pro web Daily Mail. „Že jsem byl dán k adopci, byla kdysi hanba. Moje matka se později provdala za Erharda Mossacka. To jméno jsem vzal za své později,“ prohlásil Horst.

Co se stalo v Panamě, jsou šokující zprávy, udivující a dokonce omračující. Nemůžu však říct, že jsem zahanben, protože s ním ve skutečnosti nejsem nijak spjat. Nechal jsem všechny ty roky za sebou a už jsme se nikdy nespojili. Tehdy byl jenom dítě, co mám o něm říct?“ dodal Horst.

Do skandálu by měli být zapleteni mnozí světoví představitelé i celebrity. Mimo jiné fotbalista Lionel Messi, režisér Pedro Almodóvar, sestra bývalého španělského krále Juana Carlose I. princezna Pilar, hollywoodský herec Jackie Chan, egyptský exprezident Husní Mubárak či přátelé prezidenta Vladimira Putina.

Čtěte vše o kauze Panama Papers 

radelin ( 7. dubna 2016 00:17 )

Právník ve středu panamské kauzy. A co ve čtvrtek ???

baIika ( 4. dubna 2016 20:54 )

Ruský prezident Vladimir Putin prý vlastní majetek v hodnotě bezmála pěti bilionů korun! Tvrdí to jeho kritik, americký obchodník Bill Browder, podle něhož by Putin mohl být nejbohatším a nejmocnějším člověkem na světě. Vladimir Putin je podle časopisu Forbes už třetím rokem po sobě nejmocnějším mužem na světě. Americký prezident Barack Obama k němu pomyslně vzhlíží až z třetí příčky. Putin sám sebe často popisuje jako skromného muže, jehož roční příjem dosahuje sotva tří milionů korun. Podle Putinova kritika je ale pravda úplně jinde. Podařilo se zjistit, že si přišel na nejeden cenný dáreček od ruských oligarchů. Mimo jiné měl od ruského podnikatele Romana Abramoviče dostat luxusní jachtu za více než miliardu korun. Bill Browder tvrdí, že si ruský prezident „nasyslil“ majetek v závratné výši téměř pěti bilionů korun, což je dvakrát více, než na kolik se odhaduje jmění zakladatele Microsoftu Billa Gatese. Pokud by to byla pravda, Putin by byl nejen nejmocnějším, ale také nejbohatším mužem světa. Putin podobné spekulace o svém majetku dlouhodobě označuje za „úplný nesmysl“. Proto je Prvním Mužem v bohatsví na světovém žebříčku!!!

baIika ( 4. dubna 2016 18:08 )

Má bába byla Lída Baarová!!!

Zobrazit celou diskusi