Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krejčířův detektiv šel po prezidentovi: Chtěl odhalit obří korupci. Skončil ve vězení

Autor: lm - 
4. dubna 2016
10:10

Zatkli ho, protože byl nepohodlný? Jihoafrický detektiv Paul O'Sullivan se prý chystal odhalit obrovskou korupční kauzu, do které byly zapleteny bezpečnostní špičky, a dokonce i prezident JAR!

Soukromého detektiva O'Sullivana zadrželi v pátek na mezinárodním letišti v Johannesburgu příslušníci speciální jednotky Hawks (Jestřábi) v okamžiku, kdy nastupoval do letadla do Londýna spolu s bývalou manželkou a dvěma dcerami. Vyšetřovatel, který dlouhodobě pracoval na objasňování kauz odsouzeného Čecha Radovana Krejčíře, je údajně podezřelý z porušení imigračního zákona. Podle jihoafrických webů jsou proti němu v běhu i další žaloby, mimo jiné kvůli zastrašování a nepřiměřenému zásahu do lidských práv.

Advokát detektiva ale tvrdí, že O'Sullivan měl pouze v plánu doprovodit dcery do londýnské školy, kterou navštěvují. Zároveň zdůraznil, že jeho klient se nepokoušel uprchnout a vrátit se měl ve čtvrtek.

Jihoafrické rádio Voice of Cape s odkazem na deník The Star uvedlo, že O'Sullivan před dvěma týdny poslal e-mail, ve kterém vyhrožoval, že se chystá zveřejnit informace o korupční kauze, ve které je zapleten i prezident JAR Jacob Zuma a vysoké bezpečnostní a policejní špičky, mimo jiné šéf jednotek Hawks Berning Ntlemez, který zřejmě nařídil jeho zadržení.

O'Sullivan prý chtěl světu popsat, jak "Jihoafrická republika skončila v rukou zkorumpovaného režimu vedeného Zuptovými kriminálníky a jak by svět měl zemi bojkotovat všemi způsoby, jako činili v dobách apartheidu, dokud stát nepovedou opět sami lidé." V e-mailu vyzval, aby ho dotčení korupčníci "zkusili zastavit, jestli to dokážou", a ti zřejmě jeho výzvu přijali...

tgbg ( 4. dubna 2016 10:37 )

 Takže nakonec ho Zeman nechal zatknout!!!

Zobrazit celou diskusi