Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Voják se ztratil v kolumbijské džungli: Přežil v ní 23 dní, snědl i želvu

Kolumbijský voják Yeffer Sanchez se ztratil v džungli, ve které přežil celých 23 dní.
Kolumbijský voják Yeffer Sanchez se ztratil v džungli, ve které přežil celých 23 dní.  (Autor: Youtube.com/TV Uno)
Autor: shp - 
31. března 2016
07:51

Při hlídkování se ztratil své jednotce a cestu zpět již nenašel. Voják Yeffer Sanchez pak dlouho bloudil hustou kolumbijskou džunglí. Živil se tím, co našel a co zabil. Naštěstí ho ostatní vojáci po 23 dnech našli.

Sanchez se svou jednotkou hlídkoval v oblastech, kde působí ozbrojené guerilly. Jenže v nestřeženém okamžiku se od zbytku mužstva oddělil a cestu zpět za svými bratry ve zbrani již nenašel.

Jakmile ostatní vojáci zjistili, že jim Sanchez chybí, rozjela se velká pátrací akce, do níž byly zapojeny desítky mužů. Ze vzduchu dokonce ztraceného muže hledal vrtulník.

Nakonec na Sancheze narazil jakoby náhodou jeden voják v pondělí ráno, po celých 23 dnech pátrání. Ztracený muž byl vyčerpaný, dehydratovaný a pohublý. Neměl však žádné zranění.

Celou dobu se živil semínky a listy rostlin. Kvůli potravě však zabil i želvu. „Jedna z nich mi zkřížila cestu, využil jsem toho. Snědl jsem ji syrovou. V ten moment jsem byl opravdu hladový,“ prohlásil voják podle AFP.

Největší nástrahou pro něj byl nedostatek vody. Tu nepil několik dní. Jakmile ho našli ostatní vojáci, napojili ho a nakrmili, aby měl síly dostat se do vrtulníku, který ho transportoval do nemocnice.

Video  TV reportáž o ztraceném vojákovi Yefferu Sanchezovi.  - Youtube.com/TV Uno
Video se připravuje ...

djaba ( 1. dubna 2016 07:13 )

 A co takhle výcvik ? Rozdělat voheň , vymačkat vodu z ovoce a orientaci podle slunce a hvězd se neučili ?

Zobrazit celou diskusi