Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristé je zabili v Bruselu: Matka dvojčat, herecký talent i šéfkuchařka

Autor: tmp - 
25. března 2016
19:00

Sourozenci letící do New Yorku, peruánská šéfkuchařka nebo belgický student práv. To jsou jen některé z 31 obětí úterního útoku teroristů v Bruselu. Lidé při něm umírali na letištním terminálu i metru. Blesk.cz přináší životní příběhy několika z nich.

Leopold Hecht (†20)

Leopold studoval druhým rokem práva na vysoké škole. V době výbuchu byl právě v metru, kde byl také atentátník. O jeho smrti informovala Univerzita Saint-Louis v Bruselu v prohlášení. Podle svých přátel miloval lyžování a měl herecký talent, zejména mu šla improvizace. Jeho škola mu vzdala hold minutou ticha a označila útoky za barbarské.

Adelma Marina Tapia Ruiz (†37)

Původně Peruánka a matka dvojčat žila v Belgii šest let. Právě se s manželem a čtyřletými dvojčaty chystala do New Yorku na velikonoční prázdniny. Její muž na chvíli s dcerami opustil odbavovací prostor, čímž zachránil sebe i své děti. Jeho žena ale výbuch nepřežila. Jedna z holčiček má zraněné rameno, ale brzy bude v pořádku, informovala CNN.

Adelma Tapia Ruiz, Christoph Delcambo a jejich dcerky. Adelma Tapia Ruiz, Christoph Delcambo a jejich dcerky. | Profimedia.cz/REX/Shutterstock

Olivier Delespesse (†45)

Olivier zemřel během exploze v metru. Informoval o tom jeho zaměstnavatel vládní organizace La Federation Wallonie-Bruxelles. „Chtěl bych vzdát hold jemu i jeho rodině a také všem dalším obětem,“ napsal na Facebooku jeho kolega Olivier Dradin. Jiní sdíleli obrázek zametajícího muže s kresbou rozbitého srdce na zemi.

Il s'appelait Olivier Delespesse et était mon collègue au sein du ministère, il est décédé ce mercredi dans le métro. Je tenais à lui rendre hommage ainsi qu'à sa famille et à toutes les autres victimes.

Posted by Olivier Dradin on Wednesday, March 23, 2016

David Dixon (†53)

Britský IT specialista zemřel poté, co přežil útok na letišti, ale jel metrem, kde byla umístěna bomba. „Jsem v pořádku,“ napsal své tetě krátce po prvním výbuchu. Jenže pak nasedl do soupravy, kde se odpálil sebevražedný atentátník. O jeho smrti informovalo britské ministerstvo zahraničí. Jeho dlouholetá přítelkyně Charlotte Sutcliffe ještě předtím řekla deníku The Times of London, že stále doufá, že její přítel dorazí domů.

David Dixon se svou partnerkou Charlotte Sutcliffe. David Dixon se svou partnerkou Charlotte Sutcliffe. | Facebook

Sascha a Alexander Pinczowski

Sourozenci, kteří zrovna čekali na svůj let do New Yorku, stáli ve frontě přepážky Delta Air Lines. Alexander mluvil s matkou po telefonu, když se ozval výbuch. Následovaly tři dny, rodiče doufali, že jsou jejich děti živé. Nakonec přišel očekávaný hovor z bruselské nemocnice Astrid Hospital, která zveřejnila list zraněných přeživších. „Bohužel naši milovaní Alexander a Sascha nebyli mezi nimi,“ napsala rodina v prohlášení ve čtvrtek a poprosila média o klid.

Sascha a Alexander Pinczowski Sascha a Alexander Pinczowski | Facebook

Čtěte také: Vše o teroristických útocích v Bruselu

Připomeňte si: Teroristické útoky v Paříži

prycsvladou ( 26. března 2016 11:05 )

 ten dixon co prezil prvni bomnbu na letisti a napsal ze je v poradku a nasedl do metra kde ho zabila druha bomba podle toho by se melo natocit pokracovani filmu nezvratny osud 6 tomu rikam pešek

Damian ( 26. března 2016 07:17 )

USA teroristy vytvorily.

jaryn17 ( 26. března 2016 02:50 )

 Carmin jedinej kdo bojuje proti terorist je USA !!!!! Rusko uz nema prachy a stahlo se , kdyby nebylo USA tak evropa place ty bl..be !!!!!! jeste budes dekovat Americe !!!!

rumungro ( 26. března 2016 00:03 )

Merkel je psychopat, bo ani slovíčko omluvy obětem.

taktone ( 25. března 2016 23:43 )

Budeme kreslit srdíčka na čela chcíplých zkurvy.synů

Zobrazit celou diskusi