Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chtěl jsem se odpálit na stadionu: Pak jsem si to rozmyslel, přiznal Abdeslam

Autor: ČTK, mb - 
19. března 2016
20:29

Terorista Salah Abdeslam (26), který byl v pátek zadržen v Bruselu a je podezřelý z účasti na krvavých teroristických útocích v Paříži loni v listopadu, přiznal, že se chtěl vyhodit do povětří přímo na věhlasném fotbalovém stadionu Stade de France. Na poslední chvíli si to prý ale rozmyslel…

„Během dnešního výslechu belgickými vyšetřovali Salah Abdeslam potvrdil, že se chtěl odpálit na Stade de France, ale pak si to rozmyslel,“ prozradil pařížský prokurátor François Molins.

Osudného13. listopadu se na stadionu odehrával přátelský zápas mezi Německem a Francií. V hledišti nechyběl ani francouzský prezident François Hollande (61). Na Stade de France došlo k výbuchu, při kterém zemřel jeden člověk, francouzského prezidenta z místa ochranka okamžitě evakuovala.

Policie Abdeslama zatkla při akci v bruselské čtvrti Molenbeek společně s dalšími čtyřmi lidmi, včetně tří členů rodiny, která ho ukrývala. Na stopu Abdeslama se dostaly úřady po úterní přestřelce mezi policií a neznámými útočníky, po níž policisté našli v bytě na bruselském předměstí otisk Abdeslamova prstu.

Video Terorista Salah Abdeslam před pařížskými útoky na záběrech televize Sky News - SkyNews.com
Video se připravuje ...

Podle francouzského poslance a bývalého protiteroristického vyšetřovatele Alaina Marsauda je dopadení Abdeslama až po 120 dnech pátrání určitým znakem slabosti vyšetřovacích orgánů. „Buď byl Salah Abdeslam mazaný, anebo belgické složky neschopné, což je pravděpodobnější,“ prohlásil.

Belgická prokuratura se brání. „Celý tento případ byl jedním obrovským hlavolamem, který se musel trpělivě skládat po kouskách,“ řekl belgický federální prokurátor Frédéric Van Leeuw.

marlen52 ( 20. března 2016 15:34 )

chtěl se odpálit ale pak si nakakal do kalhot a už vím proč mají rozkrok až u kolen

montevideo ( 20. března 2016 14:48 )

Možná kýhovýra !

pekaaaros ( 19. března 2016 21:52 )

nejdřív bych mu podal drogy, pak bych ho v tom stavu donutil vzdát se Islámu, sníst vepřový a poslat Alláha do pr.. a při tom bych ho natáčel na video. Druhej den bych ho zavřel do hladomorny. Žádný jídlo, žádný pití jenom holý tlustý stěny a ocelový vrata a LCD televize. A nechat ho umírat hlady a pořád dokola mu tam pouštět 24 hodin denně záznam jeho vzdání se Islámu a jezení vepřového a jak posílá Alláha do pr.... pouštěl bych mu to a sledoval jak chcípá hladem a žízní .

frantaklika ( 19. března 2016 21:14 )

jeho výra není tak pevná, snad se napraví,

frantaklika ( 19. března 2016 21:12 )

doufám, že mu v base zakážou internet a vanu si bude moci napouštět pouze do půlky, žádná pěna a jogurty jenom co druhý den

Zobrazit celou diskusi