Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpa využili teroristé kvůli muslimům. „Mluví o tom celý svět,“ užívá si

Donald Trump je horkým adeptem o post prezidenta USA.
Donald Trump je horkým adeptem o post prezidenta USA.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
3. ledna 2016
23:10

Donald Trump nebude cenzurovat své projevy jen proto, že je muslimští extremisté zneužívají při verbování nových členů. Americký realitní magnát a zatím nejvážnější uchazeč o republikánskou nominaci do Bílého domu tak v neděli reagoval na výtky amerických novinářů, že jeho kontroverzní výzvy k zákazu vstupu muslimů na americkou půdu ve své propagandě využívají teroristé.

Somálská islamistická skupina Šabáb, východoafrická odnož al-Káidy, v pátek zveřejnila video, do něhož zařadila Trumpovy protimuslimské výpady pronesené během volební kampaně. Americký miliardář figuruje ve videoklipu s výrokem, že je třeba zajistit „totální a úplný zákaz vstupu muslimů do Spojených států“. Trumpa za tato slova kritizovali politici v USA i v zahraničí.

„Uznávají, že jsem měl pravdu“

„Celý svět mluví o tom, co jsem řekl,“ komentoval v neděli Trump v televizi CBS spory kolem své osoby. „A velká část světa uznává, že Trump měl skutečně pravdu. Aspoň pojmenoval, co se děje, teď to musíme vyřešit. Problém nevyřešíte, pokud ho nepojmenujete,“ konstatoval Trump. Demokraté podle něj o problému islámského radikalismu nechtějí hovořit.

Donald Trump je už řadu měsíců v čele žebříčku uchazečů o republikánskou nominaci do boje o Bílý dům. Republikánské primárky, z nichž by měl vzejít kandidát, který se postaví demokratickému uchazeči, začnou už 1. února ve státě Iowa.



jana999 ( 4. ledna 2016 06:30 )

doufám, že volby vyhraje

Zobrazit celou diskusi