Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Největší perly světových politiků. Jak se „sekli“ Obama, Merkelová a Putin?

  • Autor: mb - 
    3. 1. 2016
    06:15

    Každý z nás někdy řekl hloupost, za kterou se následně styděl nebo se ošklivě přeřekl a došlo pak k trapasu. Výjimkou nejsou ani světoví politici, ti měli navíc tu smůlu, že jejich přešlapy okamžitě zaznamenala světová média. Podívejte se, co předvedli světoví politici v roce 2015.

  • 1.Barack Obama

    „Pád Ramádí šokoval iráckou vládu. Proto jsem nařídil minulý měsíc, abychom urychlili trénink jednotek ISIS, včetně sunnitských dobrovolníků z provincie Anbar,“ prohlásil americký prezident Barack Obama (54) na tiskové konferenci v červenci.

     

    To vyvolalo u některých pobavení, jiní zase začali spekulovat o konspirační teorii. ISIS je totiž zkratka pro Islámský stát. Prezident Obama samozřejmě nechtěl říci, že Spojené státy trénují islamisty, šlo o přeřeknutí. V oficiální verzi projevu pak byla chyba opravena.

     

    Barack Obama se trochu přeřekl. Barack Obama se trochu přeřekl. | Reuters, ČTK, scom

     

     

  • 2.Hillary Clinton

    „Jako prezidentka zajistím, aby předešlí prezidenti již nemuseli při hledání práce hned na začátku přiznat, že byli ve vězení,“ prohlásila v listopadu demokratická kandidátka na prezidenta USA Hillary Clinton (68). Výrok se stal na internetu okamžitě hitem. Clinton mluvila o začleňování vězňů zpět do společnosti, v angličtině ale vězni (prisoners) a prezidenti (presidents) začínají stejnými souhláskami. Hillary se zkrátka jednoduše přeřekla.

     

    Ééé, co jsem to vlastně řekla? Ééé, co jsem to vlastně řekla? | Reuters, ČTK, scom

  • 3.Ben Carson

    Republikánský kandidát na prezidenta Ben Carson (64) si získal svým kultivovaným, klidným a rozvážným projevem nečekaně mnoho příznivců. Jednu dobu dokonce ohrožoval na vedoucí pozici republikánů Donalda Trumpa. Jenže pak si to trochu u voličů pokazil, uprchlíky přirovnal ke vzteklým psům.

    „Pokud ve vaší čtvrti běhá vzteklý pes, tak si určitě nebudete myslet, že je to hodný pejsek. To neznamená, že nesnášíte všechny psy, jen používáte svůj rozum,“ prohlásil Carson o syrských uprchlících na setkání svých příznivců v Alabamě.

     

    Carson použil nevhodné přirovnání. Carson použil nevhodné přirovnání. | Reuters, ČTK, scom

     

  • 4.Angela Merkel

    „Pokud Evropa selže v otázce uprchlíků, tak to není Evropa, kterou jsme si přáli,“ prohlásila rozhodně německá kancléřka Angela Merkel (61) v srpnu. Těžko říct, ale popularita Angely Merkel mezi Němci v posledních měsících prudce klesla. Stovky Němců dokonce podaly na německou kancléřku žalobu, kde ji obviňují z vlastizrady.

     

    Právníci ovšem tvrdí, že žaloby nemají šanci na úspěch. K tomu je třeba přičíst neoblíbenost Angely Merkel u značné části obyvatelstva východoevropských zemí EU. Evropa Angely Merkel není nutně Evropou, o které sní Evropané.

     

    Angela Merkel má vizi, ale sdílí ji zbytek Evropy? Angela Merkel má vizi, ale sdílí ji zbytek Evropy? | Reuters, ČTK, scom

  • 5.Donald Trump

    Extrovertní miliardář a republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump (69) způsobuje svými výroky pozdvižení skoro každý týden. Nikdy se neomlouvá, nikdy necouvá. Občas ale Trump napíše něco, za co se pak stydí. V dubnu zaútočil na sociální síti na Hillary Clinton, výrok ale brzy smazal. Bylo však již pozdě, zprávu zachytili uživatelé sociálních sítí a zveřejnili ji.

     

    „Když Hillary nedokáže ukojit svého muže, jak chce vyhovět celé Americe?“ Donald Trump tak narážel na nevěru exprezidenta Billa Clintona (69), který Hillary zahnul s mladou stážistkou Monicou Lewinsky (42).

     

    Donald Trump má pěkně ostrý jazyk. Donald Trump má pěkně ostrý jazyk. | Reuters, ČTK, scom

  • 6.Vladimir Žirinovskij

    Jestli někdo překoná v extrovertnosti Trumpa, tak je to jediný muž na planetě – Vladimir Žirinovskij (69). Za svou dlouholetou politickou kariéru prohlásil tolik nepřístojných věcí, že by to stačilo na vydání samostatné knihy. Jeho nejnovější perla je ale spíše bomba, a to skoro doslova.

     

    „Istanbul můžeme zničit hodně jednoduše, stačí, abychom shodili jednu atomovou bombu do průlivu. To bude hrozná povodeň. Zvedne se obrovská stěna vody, 10 až 15 metrů vysoká… město přestane existovat,“ prohlásil Žirinovskij pro ruské rádio, když odpovídal, jak by mělo Rusko reagovat na sestřelení ruského letounu Tureckem.

     

    Vladimir Žirinovskij nemá ve světě konkurenci. Vladimir Žirinovskij nemá ve světě konkurenci. | Reuters, ČTK, scom

     

  • 7.Vladimir Putin

    „Je na Bohu, aby odpustil teroristům. Mým úkolem je poslat je k němu,“ řekl ruský prezident Vladimir Putin (63). Tedy vlastně neřekl, ale novinářka Remi Maalouf převzala výrok ze sociálních sítí a během několika minut ho zveřejnila respektovaná světová média. Když na omyl žurnalistka přišla, hned se omluvila: „To je nebezpečí sociálních sítí. Ten výrok není pravdivý.“

     

    Fascinující na celé aféře je to, že si žádné z respektovaných médií výrok neověřilo, vždyť slova zní spíše jako hláška z akčního filmu Arnolda Schwarzeneggera. I když… Putin k ostrým výrokům také nemá daleko, v době 2. čečenské války si získal sympatie Rusů tímto výrokem: „Budeme teroristy pronásledovat všude. Na letišti, tak na letišti… Pokud je chytneme na záchodě, promiňte mi ten výraz, tak je odkrouhneme přímo na záchodě. Basta, konec diskuzí!“

     

    „Eliminátor“ Vladimir Putin „Eliminátor“ Vladimir Putin | Reuters, ČTK, scom

rumrum ( 15. ledna 2016 13:08 )

zdravíme kobylu1 a gina15 do bohnic

ivoadler ( 3. ledna 2016 11:18 )

Obama bezděčně přiznal, že USA podporují ISIS. To ovšem není žádné tajemství. Nejvíc se mi ale líbil Trump. Hilary už je babka a Trump měl odvahu jí to šetrně říci.

juuuhele ( 3. ledna 2016 10:32 )

ginna15 ( 3. ledna 2016 10:21 )

Putin je 1 !!!!Ostatní je odpad!!!!

Rumprecht ( 3. ledna 2016 10:20 )

Jeno osli z Blesku si myslí, že šlo o přeřeknutí.

Zobrazit celou diskusi