Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Zabiják, křižák a naivka.“ Kdo z nich bude novým prezidentem USA?

Autor: mb - 
10. listopadu 2015
12:10

Předvolební boj v USA jede naostro a někteří kandidáti na sebe čas od času upozorní kontroverzním výrokem nebo bizarním chováním. Tento týden se takto „vyznamenali“ hned tři republikánští politici – Jeb Bush (62), Donald Trump (69) a Ben Carson (64). Volby nástupce Baracka Obamy (54) budou přitom až za rok.

Jeb Bush v rozhovoru s americkými médii prohlásil, že by neváhal a zabil by klidně i malé dítě, pokud je to pro „dobro věci“. „Zabil bych Hitlera ještě jako dítě, kdybych se mohl vrátit do minulosti? Samozřejmě!“ řekl Jeb Bush. Své rozhodnutí odůvodnil tím, že je třeba vždy „přebírat iniciativu“.

To jeho soupeř Donald Trump zase vytáhl do „svaté války“ proti kavárenskému řetězci Starbucks. Společnost rozhněvala křesťany tím, že letos nebudou na svých kelímcích jakkoliv odkazovat na Vánoce. A miliardář Trump se postavil na jejich stranu.

„Možná, že bychom mohli bojkotovat Starbucks?...Každopádně, až se stanu prezidentem, všichni si budeme přát ‚šťastné Vánoce‘, to vám garantuji,“ prohlásil Trump. Starbucks tvrdí, že ke kroku přistoupil proto, že nechce „urazit“ některé své zákazníky. Jenže kritici společnosti Starbucks argumentují, že vyznavačům ostatních náboženství (islám, hinduismus) Vánoce rozhodně nevadí. Proti Vánocům brojí naopak militantní ateisté.

Největší „perlu“ ovšem vypustil do světa Ben Carson. „Má osobní teorie je, že Josef (biblická postava, pozn. red.) postavil pyramidy jako sýpky na obilí… Je tam hodně komnat, které jsou hermeticky uzavřené. To mělo nějaký důvod,“ prohlásil Ben Carson ještě v roce 1998 a svou „teorii“ nyní potvrdil. Mezitím profesor egyptologie na univerzitě v Káhiře prohlásil, že podobné „teorie“ si „nezaslouží odpověď“.

xindlceskej ( 10. listopadu 2015 13:17 )

Musí to být Donald Trump! Protože pak se všechno vrátí do normálních kolejí!

Zobrazit celou diskusi