Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Běžeckou legendu srazilo auto: V nohách měl už přes 200 tisíc kilometrů

Autor: rc - 
2. ledna 2016
22:54

Město Charlottesville ležící ve státě Virginie na západním pobřeží Spojených států ztratilo svou legendu. Philip Weber (†55), kterého všichni znali pod přezdívkou „běžící muž“, zemřel v úterý poté, co ho při běhu srazilo auto. Za svůj život uběhl více než 201 168 km!

Ať pršelo, sněžilo nebo byl kraj pod příkrovem husté mlhy, „běžící muž“ každé ráno nazul botasky, oblékl kraťasy a vyběhl zdolat svůj další půlmaraton.

Teď obyvatelé města Charlottesville ztratili svou legendu. Vášnivý běžec Philip Weber, který byl ve městě a okolí známý spíše jako „běžící muž“, v úterý ráno vyběhl naposledy. Tehdy ho při běhu srazilo SUV a on vážným zraněním podlehl.

Pětapadesátiletý muž běhu propadl v roce 1980 a od té doby ročně uběhl neuvěřitelných 8 369 kilometrů! Jednou se pochlubil tím, že za svůj dosavadní život zdolal 201 168 kilometrů! Jeho touhou bylo, aby jednoho dne vyhrál Richmondský maraton.

„Když je venku hrozná zima a vy vidíte toho frajera, jak si běží po silnici oblečený jen do kraťasů. Ten pohled vás donutí začít se smát,“ vyprávěl o legendárním běžci jeho soused Anson Parker Washington Postu.

„Byl vypracovaný. Měl obrovská stehna a on ty obrovské nohy nacpal do těch titěrných šortek, které by byly perfektní pro Daisy Duke (postava z televizního seriálu), ale má je na sobě Phil,“ vzpomínal Parker na místní legendu.

Philip Weber  se stal pro Charlottesville symbolem a v listopadu minulého roku byl dokonce oceněn jako místní legenda. „Každému bude ‚běžící muž‘ scházet,“ řekl Parker. „On byl symbolem této krajiny. Byl součástí Charlottesville,“ dodal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi