Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muslim obracel ženu na islám. Pět dní ji mlátil, znásilňoval a hrozil upálením

Autor: mb - 
28. prosince 2015
21:50

Odmítla jeho návrhy na manželství a měla za to krutě zaplatit. Muslim unesl ženu (27) a několik dní se ji snažil obrátit na islám. V praxi to znamenalo pět dní brutálního mlácení, znásilňování i výhrůžek upálením. Nebožačka přežila, nakonec ji vysvobodila policie, ale má otřesný zážitek na celý život.

Syed Emad Hasan (30) vzbuzuje solidní dojem – vzdělaný, kultivovaný, s brýlemi, které mu dodávají vzhled intelektuála. I práci měl velmi slušnou, pracoval jako systémový správce pro velkou nadnárodní společnost v indickém Hajdarábádu. Jenže pod maskou „skromného ajťáka“ dřímalo monstrum – svou kolegyni málem utýral k smrti, když ji několik dní bez milosti mlátil a znásilňoval.

Pracovní románek

Hasan se do kolegyně, jejíž totožnost indická média nezveřejnila, bezhlavě zamiloval a nabídl jí sňatek. Žena ovšem Hasana odmítla s tím, že by její rodina nikdy nesouhlasila, aby si vzala za muže někoho jiného vyznání, než je ona sama. Zdali se jednalo o křesťanku či hinduistku, není zatím známo… Žena krátce poté odjela za prací do Dubaje.

Jenže Hasan se nehodlal jen tak vzdát, ženu neustále sledoval a obtěžoval na internetu přes sociální sítě. „Poškozená nám řekla, že musela s Hasanem mluvit, protože ji vydíral tím, že když s ním komunikovat nebude, pošle jejich společné fotky jejímu otci,“ prozradil inspektor Ravinder z indické policie. Zda se jednalo o nevinné fotky společně strávených chvil v Hajdarábádu či žena zažila s mužem krátký románek, policie nespecifikovala. „Muž také po ženě požadoval, aby mu přes internet poslala intimní fota,“ dodal Ravinder.

Žena pronásledování na sociálních sítích těžce snášela a svolila, že se s mužem setká, pokud vymaže jejich dřívější fotky. Kvůli tomu dokonce přicestovala z Dubaje zpět do Hajdarábádu. A to byla osudová chyba…

Konverze na islám

Hasan ji vyzvedl hned na letišti a ze začátku se choval normálně. Jakmile však zaklaply dveře jeho bytu, kam nic netušící ženu přivezl, jako mávnutím kouzelného proutku se proměnil v nepříčetnou bestii.

„Okamžitě ji spoutal, mlátil ji a znásilňoval. Měl vše dobře naplánované, v práci si vzal kvůli tomu pár dní volna. Chtěl ji přinutit k přestoupení na islám a následné svatbě. Ženě vyhrožoval uškrcením a upálením,“ popsal policista řádění muže.

Aby si žena nemohla přivolat pomoc, ihned jí vzal mobil. „Vystrašená žena mu musela říct heslo k e-mailu a Facebooku, její účty pak začal v klidu používat,“ prozradila ještě policie.

Zmlácené, znásilněné a vystrašené ženě se nakonec přeci jen podařilo přivolat pomoc. „V nestřeženou chvíli použila jeho telefon a laptop a přes sociální sítě poslala žádost o pomoc. Její přátelé informovali bratra, který následně zavolal policii. Našli jsme ji v koupelně s hroznými poraněními na hlavě i na těle. Byla vystrašená a v šoku, ale dokázala s námi komunikovat. Hasan tvrdil, že jsou milenci, ale žena je v jeho přítomnosti viditelně vystrašená,“ sdělila policie indickým médiím.