Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zrůdné video Islámského státu: Takhle z žen dělají sexuální otrokyně

Autor: mb - 
22. prosince 2015
06:02

O tom, že Islámský stát unáší ženy a brutálně je znásilňuje, se ví již dlouho. Aktivisté z řad jezídů nyní ale zveřejnili video, při kterém tuhne krev v žilách. Teroristé přepadli civilisty, rodiny nahnali do hloučku a začalo peklo. Islamisté vyrvali dcery otcům z náručí, muži museli přihlížet potupě svých manželek.

Na videu je vidět, jak na nádvoří obytného domu islamisté shromáždili obyvatele a na bezbranné civilisty míří samopaly. V prvním patře seshora „dohlíží“ několik dalších teroristů. Po chvíli džihádisté začnou vykřikovat „Alláhu akbar“ (Bůh je velký) a slova, která mají chválit Boha, se stávají povelem k útoku. Vrhnou se na ženy, které rodinám vytrhávají z náručí. Některé táhnou pryč za ruce, jiné za vlasy. Nádvořím se rozléhá nářek žen, muži bezmocně stojí, proti kalašnikovům nemají šanci. Jen tiše přihlížejí, jak islamisté zachází s jejich milovanými jako s kusem dobytku…

Video Islámský stát unáší jezídky. - Youtube
Video se připravuje ...

Video zveřejnili aktivisté z řad jezídů a údajně pochází z Iráku. Pravost videa se zatím nepodařilo nezávisle potvrdit, ale jsou to právě ženy křesťanů a jezídů (náboženská skupina, pozn. red.), které zločinci z Islámského státu nejčastěji unášejí, znásilňují a pak dále prodávají.

Svědectví v OSN

O tom, jaká muka zažívají jezídky ve spárech teroristů, minulý týden v OSN vypovídala jedna z obětí, Nadia Murad Basee Taha (21), které se podařilo dostat ze zajetí Islámského státu: „Po cestě nás ponižovali a znásilňovali. Vzali nás do Mosulu, kde byly tisíce jezídských rodin a dětí, které si islamisté mezi sebou vyměňovali jako dárky…“

„Dívala jsem se dolů na podlahu, hrozně jsem se bála. Když jsem zvedla hlavu, uviděla jsem obrovského muže, vypadal jako monstrum. Hrozně jsem plakala… Udeřil mě, pak mě zkopal a zmlátil. Po několika minutách ke mně přišel jiný muž. Byl trochu menší než ten první. Prosila jsem ho, ať si mě vezme (za otrokyni), tolik jsem se bála toho prvního,“ popsala Nadia své zajetí v Islámském státu.

Její muka ale zdaleka neskončila, druhý terorista byl stejně krutý: „Hned první noc mě zmlátil. Strhal ze mě šaty a strčil mě do místnosti se strážemi. Znásilňovali mě, dokud jsem neztratila vědomí.“ Přestože se Nadie podařilo po třech měsících utéci a nyní žije v Německu, z celého srdce si přeje zkázu teroristů. „Hrozně vás prosím, zničte Islámský stát,“ zakončila žena svůj projev OSN.