Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Za kojení smrt: Ženy z ISIS zavraždily matku, dítě jí vytrhly z náručí

Autor: mb - 
29. prosince 2015
12:11

Džihádistky z obávaného ženského uskupení al-Khansa brutálně zavraždily kojící matku novorozeněte. Přestože zakryla svou hruď i miminko, samotný akt kojení „na veřejnosti“ sadistky pobouřil. Dítě jí vyrvaly z náručí a ženu bez milosti umlátily k smrti. Před smrtí jí zřejmě zohyzdily ňadra…

Odporný zločin se stal v syrském městě Rakka, de facto hlavním městě Islámského státu. „Vzaly její miminko a předaly jiné ženě, pak matku zabily,“ prozradila britským médiím Aiša, které se podařilo dostat ze Sýrie a nyní žije v Turecku. Podle jedné verze ženu přímo na místě umlátily k smrti džihádistky z al-Khansa. Podle jiných zpráv nebožačku předtím ještě zmrzačily.Jak přesně kojící maminku zmrzačily, média nespecifikují, ale Islámský stát uplatňuje velmi brutální fyzické tresty, které často končí trvalou invaliditou. Kromě bičování patří mezi oblíbené tresty fanatiček z al-Khansa „ukousnutí prsou“. V zásadě jde o to, že vezmou ozubený mučicí nástroj a pak skřípnou ňadro „provinilé“.

Dopustit se „zločinu“ v Islámském státě je přitom velmi snadné. Ženy nesmí chodit samy bez doprovodu, měly by se oblékat podle přísných muslimských pravidel a podrobit se islamistické ideologii.„Svoboda neexistuje, nemůžeme jít například ani na balkon nebo se dívat z okna. Pokud žena použije parfém nebo zvýší hlas, bude zatčena. Žena se má chovat tiše,“ prozradila syrská učitelka britským dokumentaristům. Syřance se podařilo uprchnout, ale doposud s hrůzou vzpomíná na život pod bičem Islámského státu: „Jednou mě obvinily, že jsou mi přes závoj vidět oči. Mučily mě, bičovaly… Dají vám na výběr mezi bičováním nebo »kousnutím«.“

Ženská náboženská policie

Kruté džihádistky z al-Khansa přitom svůj trestný oddíl pojmenovaly podle arabské básnířky ze 7. století. Ta po setkání s Mohamedem konvertovala k islámu, a když všichni čtyři její synové zemřeli v bitvě u al-Kadasija, která započala první expanzi islámu, jen prohlásila: „Děkuji Alláhovi za to, že mě poctil jejich mučednictvím.“

Členky al-Khansa prosluly svou brutalitou, fungují jako náboženská policie. Za svou „práci“ dostávají žold kolem 100 dolarů měsíčně (zhruba 2500 Kč). Po městě chodí ozbrojeny a kontrolují, zda ženy nosí tři závoje, aby jim nebyl vidět obličej, zdali nosí rukavice, jestli je doprovázející muž opravdu jejich příbuzný nebo manžel apod. Porušení pravidel al-Khansa trestá bičováním a dalším mučením, ale výjimkou nejsou barbarské tresty smrti jako např. ukamenování, ukřižování či zahrabání do písku.

Oproti ostatním ženám pak mají džihádistky z al-Khansa výsady jako nošení zbraní a také mohou řídit auta. Oboje je pro „obyčejné“ ženy zakázáno. V řadách fanatiček z al-Khansa překvapivě působí údajně mnoho cizinek, především z Evropy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zvelpraha ( 6. srpna 2017 16:38 )

***, ***, ***! Kdyby se raději naučily číst, mohly si přečíst korán a zjistit, že Allahovi je celkem jedno, jak je kdo oblečený a obchodník Muhammed by byl sám proti sobě, kdyby býval byl takhle prudérní. Ale když ono je to tak a bylo vždycky - nevzdělaní lidé se ovládají mnohem snadněji.

dfghjk ( 20. ledna 2016 14:53 )

Blesku, ty jeden srá či pos raný, ty už se bojíš diskuse pod pořadem Prostřeno, a jak to, že tady to jde? Copak to nejsou muslimky, jak ta v prostřenu? Máš v tom fakt hokej, pošli cenzora do řitě.

Zobrazit celou diskusi